La Liga

Obamejang ušao u "KLUB 100": Napadač Olimpika postigao 100. gol u gostima u pet najjačih liga na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 08:24
Pjer Emerik Obamejang Tanjug/AP Photo/Daniel Cole
Pjer Emerik Obamejang

Iskusni napadač, Pjer Emerik Obamejang bio je dvostruki strelac za Olimpik iz Marseja u 15. kolu francuske Lige 1 protiv Lorijena u gostima (4:2) i tako ušao u društvo odabranih.

Naime, fudbaler iz Gabona je u 42. minutu postigao drugi gol za svoj tim, a to je bio njegov 100. pogodak u "Ligi petice" na gostjućem terenu.

Ispred njega od sktivnih fudbalera, po ovom statističkom parametru, su samo Ćiro Imobile koji je postigao gol više, Hari Kejn sa 119 pogodaka na strani i Robert Levandovski koji je 143 puta tresao mrežu domaćina igrajući za klubove iz pet najjačih liga na svetu.

 

 

Gabonac je jedini fudbaler sa ove liste koji je bio član klubova iz svih pet najjačih evropskih liga, mada u dresu Milana nije odigrao nijedan jedini minut, dok su ostali napadaći igrali u samo nekima od njih.

Konkretno, Levandovski je nastupao samo u Bundesligi i LA Ligi, Kejn u Engleskoj i Nemačkoj, a Ćiro Imobile u Nemačkoj i Italiji.

Ono to je, takođe, zanimljivo, od pomenutih fudbalera jedino reprezentativac Engleske i sadašnji napadač Bajern Minhena, Hari Kjen, nikada nije bio član Borusije, doks u svi ostali jedan deo svoje karijere proveli u Dortmundu i uspevali da se kao članovi ovog tima upišu u listu strelaca.