La Liga

Đoan Laporta najavio: Želimo da otkupimo Kansela i Žoao Feliksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 14:05
Đoan Laporta, predsednik Barselone Tanjug/AP Photo/Joan Monfort, File
Đoan Laporta, predsednik Barselone

Predsednik Barselone Đoan Laporta potvrdio je danas da će klub učiniti sve da Žoao Kanselo i Žoao Feliks postanu stalni članovi Ćavijeve ekipe.

Portugalci su na pozajmici iz Mančester sitija i Atletiko Madrida, a Laporta je za "As" potvrdio da klub uskoro planira da započne pregovore oko njihovih otkupa.

"I Kanselo i Feliks su pokazali da imaju budućnost u klubu i da žele da ostanu deo Barselone, a i mi takođe. Imamo odlične odnose sa Atletikom i Mančester sitijem i uskoro ćemo započeti pregovore oko njihovih otkupa", rekao je Laporta.

 

 

Prema procenama španskih novinara, Katalonci će se lakše dogovoriti sa "svojim" Pepom Gvardiolom oko otkupa Kansela, nego sa Madriđanima za Žoao Feliksa. Pretpostavlja se da će Siti prodaji portugalskog beka za 25 miliona evra, dok Atletiko neće pristati da prepusti napadača za manje od 40 miliona evra, s obzirom da su ga platili 127 miliona evra.

Pretpostavlja se da će Katalonci biti aktivni u zimskom prelaznom roku što se prodaje tiče, jer postoje interesovanja iz Premijer lige za Rafinju, Ferana Toresa i Andreasa Kristensena.