La Liga

Rodrigo potpisao do 2028. godine: Real "zaključao" sve zvezde na duži period

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.11.2023 15:02
Rodrigo potpisao do 2028. godine: Real "zaključao" sve zvezde na duži period Twitter/FC Real Madrid

Brazilac Rodrigo Goes danas je i oficijalno produžio ugovor sa Real Madridom do juna 2028. godine i sa tim potezom "kraljevski" klub je blindirao sve svoje zvezde na duži vremenski period.

Posle Kamavinge, Valverdera, Vinisijusa Žuniora, predsednik Florentino Perez je za dosatne tri godine obnovio vernost brazilskog napadača (imao ugovor do 2025.) uz klauzulu za raskid od milijardu evra, koji je posle odlaska Karima Benzeme pokazao da je važan igrač u timu.

Rodrigo je 2018. godine bio plaćen Santosu 45 miliona evra, stigao je godinu dana kasnije kada je postao punoletan i od tada je marljivo tragao za svojim mestom u startnih 11. Tek u sezoni 2021/22. je postao "iks" faktor, dva gola Sitiju donela su uklazak u finale i novi trofej Lige šampiona. Završio je sezonu sa devet golova na 49 utakmica, a u prošloj je taj učinak unapredio: 19 golova na 57 meleva.

 

 

Rodrigo je projektovan uz Kamavingu, Valverdea, Čuamenija, pristiglog Džuba Belingema, kao i Vinisijus Žuniora da bude stub Reala u godinama koje dolaze. Za sada im je Real ostavio iskusne asove poput Tonija Krosa, Luke Modrića, Nača, Karvahala da uz dodatno sazrevaju i rastu.