La Liga

Real Madrid želi da otkupi Kepu, Rodrigo se sprema za paraf novog ugovora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 16:38
Real Madrid želi da otkupi Kepu, Rodrigo se sprema za paraf novog ugovora Tanjug/AP Photo

Uspešan radni dan na "Santijago Bernabeu" započeo je produženjem ugovora sa Vinisijusom Žuniorom do juna 2007. godine, ali nije samo to lepa vest za navijače kraljevskog kluba. Kako prenose španski mediji, Rodrigo je dogovorio sve uslove za produžetak ugovora, dok je doneta i odluka da se od Čelsija otkupi ugovor golmana Kepe Arizabalage.

Rodrigo će parafirati novi ugovor do juna 2028. godine, s tim da će mu klauzula kao i Vinisijusu, Belingemu iznositi "tričavih" milijardu evra.

Kepa (29) je član Čelsija, ali je na pozajmici u madridskom klubu do kraja sezone. Španski mediji navode da čelnici Reala smatraju da Kepa ima dugoročnu budućnost u klubu. On je u madridskom klubu zamenio Tiboa Kurtou, koji zbog teške povrede neće braniti do kraja sezone. Kepa bi od naredne sezone trebalo da bude konkurencija belgijskom golmanu u ekipi Reala.

Španski mediji navode da će Čelsi najverovatnije da traži obeštećenje od 20 miliona evra za Kepu, koji je ove sezone branio na 12 mečeva za "kraljevski klub". Kepa je član Čelsija od 2018. godine, a pre toga je branio za Valjadolid, Ponferadinu, Atletik Bilbao i Baskoniju. Za reprezentaciju Španije nastupio je na 13 utakmica.