La Liga

La Liga na TV Arena sport: Madriđani gostuju, Real u Sevlji kod "svog" Serhia Ramosa, Atletiko u Selti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2023 12:26
La Liga na TV Arena sport: Madriđani gostuju, Real u Sevlji kod "svog" Serhia Ramosa, Atletiko u Selti Guliver/Antonio Pozo

Kolo španske La Lige koje dolazi nakon reprezentativnih obaveza, a uoči izlaska klubova na evropsku scenu donosi derbi meč u kojem se najuspešniji tim Lige Evrope dočekuje najtrofejniji tim Lige šampiona.

Susret Sevilje i Real Madrida bi prema zvučnosti rivala trebalo da bude najzanimljiviji meč subotnjeg programa 10. kola Primere koji startuje u 14.00 časova gostovanjem Majorke u San Sebastijunu, a završava se susretom Selta - Atleitko Madrid.

"To što je Sevilja na 14. mestu za nas ne znači ništa. Mi znamo koliko su oni kvalitetni i koliko je teško igrati na njihovom terenu. Naše ambicije su da trijumfom sačuvamo lidersku poziciju na tabeli i napravimo uvertiru pred meč Lige šampiona protiv Brage u gostima", kaže trener gostiju, Karlo Anćeloti.

Meč na stadionu u Sevilji biće zanimljiv i zbog toga što bi protiv Reala trebalo da zaigra nekadašnji kapiten Serhio Ramos koji je deceniju i po bio na "Santjago Bernabeu".

"Serhio je veoma važan igrač za nas, on je potpuno posvećen obavezama, dovoljno iskusan da ne podgelne pritiscima i znamo da ćemo u njemu imati nepohodno stabilnost u pokušaju da ostvarimo dobar rezultat", kaže trener domaćih, Dijego Alonso.

La Liga, 10. kolo

petak

Osasuna - Granada 2:0 (1:0)
/Budimir 11, 59p/

subota

Sosijedad - Majorka 14.00 (TV Arena 3 Premium)
Hetafe - Betis 16.15 (TV Arena sport 9)
Sevilja - Real Madrid 18.30 (TV arena 3 Premium)
Selta - Atletiko Madrid 21.00 (TV Arena 2 Premium)

nedelja

Las Palmas - Rajo Valjekano 14.00 (TV Arena 2 Premium)
Đirona - Almerija 16.15 (TV Arena 2 Premium)
Viljareal - Alaves 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Barselona – Bilbao 21.00 (TV Arena 3 Premium)

ponedeljak

Valensija - Kadiz 21.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore