La Liga

Đoan Laporta: Nismo razgovarali sa Mesijem o mogućoj pozajmici

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.10.2023 17:08
Đoan Laporta: Nismo razgovarali sa Mesijem o mogućoj pozajmici Tanjug/AP Photo/Joan Monfort, File

Predsednik Barselone Đoan Laporta izjavio je danas da katalonski klub nije pregovarao o eventualnoj pozajmici sa fudbalerom Intera iz Majamija Lionela Mesija, prenosi Radio Katalunja.

Mesi (36) je bio član Barselone od 2000. do 2021. godine. On je zbog teške finansijske situacije 2021. napustio katalonski klub i prešao u Pari Sen Žermen.

Argentinski fudbaler je u letnjem prelaznom roku razmatrao ponudu Barselone, ali je odlučio da nastavi karijeru u Interu iz Majamija.

Mesi je završio sezonu u Interu, pošto ekipa iz Majamija nije uspela da se plasira u plej-of MLS lige. Pojedini mediji u Španiji su objavili da bi Mesi mogao da dođe na pozajmicu u Barselonu i igra za katalonski klub dok ne počne nova sezona u MLS ligi.

"Mesi na pozajmici? Nudili smo Mesiju da se vrati u Barselonu na kraju prošle sezone... Leo nam je rekao svoju odluku i mi smo ga ispoštovali. Sada nismo razgovarali sa njim", rekao je Laporta.

On je rekao da bi voleo da Žoao Kanselo i Žoao Feliks na kraju sezone potpišu višegodišnje ugovore sa Barselonom. Kanselo je član Mančester sitija, a igra na pozajmici do kraja sezone u katalonskom klubu. Feliks takođe igra na pozajmici u Barseloni, a član je madridskog Atletika.

"Ako Kanselo i Feliks nastave da igraju na ovom nivou, potrudićemo se da ih zadržimo. Želim da vrhunski igrači ostanu u Barseloni", dodao je predsednik Barselone.