La Liga

Vinisijus je prve dve godine u Realu bio katastrofalan, ali je Anćeloti verovao u njega: Del Pjero hvali iskusnog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 22:48
Vinisijus je prve dve godine u Realu bio katastrofalan, ali je Anćeloti verovao u njega: Del Pjero hvali iskusnog trenera Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Da bi jedan tim uspeo da ostvari dobar rezulta potrebno je da ima kvalitetne igrače, ali i još kvalitetnijeg trenera koji veruje u njih i koji ume da bude strpljiv u radu sa njima, baš kao što je slučaj sa Vinisijusom i trenerom Real Madrida, Karlom Anćelotijem, kaže legendarni Alesandro del Pjero.

Jedan od najboljih italijanskih fudbalera ikada, otkrio je u razgovoru za špansku "Marku" koliko je važno to što je iskusni stručnjak znao kako da se postavio u realciji sa Brazilcem.

 

 

"Vinisijus je ekstremno talenotovan i brz fudbaler, baš onakakav kakav treba da bude u modernom fudbalu, njegovo znanje fudbala je ogromnno, ali on je u prve dve godine boravka u Real Madridu mnogo grešio. Šta više, mislim da je pravio više pogrešnih nego dobrih poteza. Kad je trebalo da doda on je šutirao, a kad je trebalo da šutira on se poigravao i dodavao… A šta je za sve to vreme radio Anćeloti? Ništa, imao je veru u njega i čekao ga je da proradi", rekao je Del Pjero.

Prema rečima bivšeg italijanskog reprezentativca, Anćeloti je mnogo individualno radio sa Južnoamerikancem i od njega napravio jednog od najboljih trenera današnjice.

"Radio je sa njim odvojeno od ekipe, razgovarao i govorio mu da veruje u njega sve ovo vreme i Vinisijus je postao igračina. Jedan od najboih na svetu. To vam pokazuje koliko je važno da trener ume da proceni igrača i zna kako treba da se postavi prema njemu", naglasio je Del Pjero.