La Liga

Jamal ne misli da staje: Nije samo najmlađi strelac u istoriji španske reprezentacije, već i La Lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2023 08:39
Jamal ne misli da staje: Nije samo najmlađi strelac u istoriji španske reprezentacije, već i La Lige Tanjug/AP Photo/Fermin Rodriguez

Gubila je Barselona 0:2 u Granadi, a onda je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena gol postigao Lamin Jamal i tako ušao u istoriju katalonskog velikana i španske La Lige.

Naime, najmlađi debitant u istoriji Barse je u nedelju imao 16 godina i 87 dana, čim je postao i najmlađi fudbaler koji je ikada uspeo da se upiše u listu strelaca na nekom susretu La Lige.

 

 

Uz to, Jamal je peti najmlađi igrač koji je zatresao režu u najboljih pet evropskih liga, a isred njega su samo Pjetro Pelgri koji je 2017. godine postigao pogodak za Đenovu sa 16 godina i 72 dana, Đani Rivera kome je to 1959. godine u dresu Alesandrije pošlo za rukom sa 16 godina i 68 dana, zatim Džejson Dozel koji je za Ipsvič bio precizan 1984. godine sa 16 godina i 57 dana, dok je rekorder Amedeo Amadei koji je 1937. godine postigao gol za Romu sa 15 godina i 287 dana.

"Presrećan sam što sam počeo meč kao starter i uspeo da postignem gol. Ali kada sam poslao loptu u mrežu uopšte nisam razmišljao o tome da li sam najmlađi strelac u istoriji kluba ili španske lige, već mi je samo bilo važno da što pre uspemo da izjednačimo", rekao je posle meča Jamal.

Inače, prvotimac Barselone je ove godine postao i najmlađi strelac u istoriji španske reprezentacije, budući da je u ubedljivoj pobedi nad Gruzijom od 7:1 postigao poslednji pogodak za "crvenu furiju" u trenutku kada je bio star 16 godina, jedan mesec i 26 dana.