La Liga

Neefikasan i povređen: Robert Levandovski izvesno preskače "EL Klasiko" u Kupu Kralja!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2023 11:32
Neefikasan i povređen: Robert Levandovski izvesno preskače "EL Klasiko" u Kupu Kralja! Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Mogli su fudbaleri Barselone da eventualnom pobedom nad ekipom Almerije pobegnu Real Madridu na plus 10 nakon njihovih remije u meču protiv Atletiko Madrid ( 1:1), ali u tome nisu uspeli, budući da su poraženi 0:1.

Bio je to drugi vezani neuspeh Katalonaca u samo nekoliko dana, nakon što su prošle nedelje poraženi i od Mančester junajteda (1:2) iz šesnaestini finala Lige Evrope, a to njihova slaba izdanja su se poklopila sa skromnim učinkom Roberta Levandovskog u 2023. godini.

Naime, poljski reprezentativac je na poslednjih osam mečeva u Španiji dao samo dva gola  i to Kadizu (2:0) i Betisu (2:1), a uz to je još samo protiv Mančestera bio strelac, ali sa bele tačke.

A to je za igrača njegovih kvaliteta zaista skroman učinak.

S druge strane, iskusni centarfor je pre nego što je sa selekcijom Poljske učestvovao na Mundijalu u Kataru za španski tim postigao 13 golova na 14 utakmica La Lige, pa na stadionu "Kamp Nou" sa nestrpljenjem očekuju da se bivši napadač Bajerna što pre vrati u prepoznatljivu formu.

 

 

Nesreća često ne ide sama, pa je Poljak povredio butni mišić na meču sa Almerijom i gotovo izvesno preskače prvi polufinalni meč Kupa Kralja protiv Reala na "Santijago Bernabeu" (četvrtak, 21.00, TV Arena Premium 1). To je potvrdio i njegov klub zvaničnim saopštenjem, mada u objavi ne stoji koliko će se danas Levandovski oporavljati, niti kada će biti spreman da zaigra.