La Liga

Julijan Nagelsman u "procepu" između Nemačke i Reala: Bivši trener Bajerna ima više opcija za nastavak karijere

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2023 13:04
Julijan Nagelsman u "procepu" između Nemačke i Reala: Bivši trener Bajerna ima više opcija za nastavak karijere Guliver/AP Photo/Luca Bruno)

Mediji u Nemačkoj preplavljeni su vestima o Julijanu Nagelsmanu, ovog puta kao o jednom od velikih kandidata za selektorsku klupu Nemačke ili šefovsko mesto u stručnom štabu madridskog Reala.

Jedni tvrde da vodi trku u borbi za neslednika smenjenog Hansija Flika u taboru "pancera", samo devet meseci pre početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, dok drugi uveravaju da su ga "kraljevići" već "kaparisali" i čekaju samo trenutak da se na kraju sezone rastanu sa budućim selektorom Brazila, Karlom Anćelotijem. 

U slučaju priče o Nagelsmanovoj selidbi na Pirineje navodi se i da će do tada Real i Bajern do tada deliti troškove plate mladog stručnjaka, kom su Bavarci prošle sezone uručili otkaz ali ga i dalje plaćaju pos lovu važećeg ugovora. 

Naravno, ostaje da nam vreme pokaže da li će nekadašnji strateg Lajpciga i Hofenhajma završiti na nekoj od ove dve adrese ili će 38-godišnji trener, na kraju, izabrati neku treću destinaciju. 

U međuvremenu je već odbio ponude Čelsija, Totenhema i Pari Sen Žermena, dok je u Bajernu njegov posao preuzeo Julijanov sunardonik Tomas Tuhel.