Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Ostali sportovi
15.08.2022. • 10:35

SINANČEVIĆ I KOLAŠINAC U FINALU EP: Armin bacio rekord sezone 21,82 metra

Tanjug/AP Photo/David J. Phillip
Srpski bacači kugle izborili večerašnje finale na EP

Armin Sinančević, srpski bacač kugle plasirao se u večerašnje finale u ovoj disciplini na EP u Minhenu jer je u trećoj seriji bacio kuglu 21,82 metra, što mu je najbolji rezultat u sezoni. U finalu, koje je na programu večeras od 21.58 časova, je i Asmir Kolašinac koji je u "B" grupi bacio 19,99 metara.

Prestupao je Armin u prva dva pokušaja, a onda je u trećoj imao perfektan izbačaj i najbolji hitac u kvalifikacijama. Ovaj rezultat je samo za šest santimatara lošiji od njegovog ličnog rekorda, ujedno i načioinalnog rekorda, postavljenog 2021. godine u Dohi.

Čeh Tomaš Stanek je bacio kuglu 21.39 i prebacio normu, a u finale su se iz njegove grupe plasirali još Skot Linkoln (V. Britanija), Andrei Toader (Rumunija), Nik Poncio (Italija) i Markus Tomsen (Norveška).

U "B" grupi Asmir Kolašinac je u prvom hicu dostigao dužinu 19,99 metara i kao peti se plasirao u finale. U njegovoj grupi najbolji hitac imao je Poljak Konrad Bukovijecki (20.96), njegov zemljak Mihat Haratjuk je dostigao daljinu od 20.85 metara, a Hrvat Filip Mihaljević 20.30. U finalu su još Leonardo Fabri (Italija) i Simon Bajer (Nemačka).

Poslednje vesti

Poslednji video snimci