Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Mundijal - KATAR 2022
17.11.2022. • 17:41

TRAŽIO 24 MILIONA EVRA: Brazil morao da odbije Pepa Gvardiolu

Profimedia
Trener Mančester sitija neuspešno pregovarao za mesto selektora "selekaoa"

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola bio je jedan od glavnih kandidata da preuzme reprezentaciju Brazila posle Mundijala u Kataru, ali dogovor nije postignut pošto je tražio godišnju platu od 24 miliona evra, tvrdi bivši potpredsednik Fudbalskog saveza Brazila (CBF) Francisko Novelet, prenose lokalni mediji.

Selekciju Brazila predvodi Tite (61) koji je pre desetak godina bio klupski prvak sveta sa Korintijansom. On je selekciju Brazila preuzeo 2016, a ima ugovor sa CBF-om do kraja ove godine.

Brazilski mediji navode da Tite od naredne godine neće biti selektor bez obzira na rezultat na Svetskom prvenstvu u Kataru. CBF traži novog selektora, a izvesno je da će to da bude jedan od brazilskih trenera. Međutim, Novelet tvrdi da je Gvardiola bio na spisku želja čelnika brazilskog Saveza.

"Gvardiola je bio spreman da preuzme selekciju Brazila, ali dogovor nije postignut. Problem je bio oko Gvardioline zarade, pošto je katalonski trener tražio godišnju platu od 24 miliona evra. Brazilci su bili spremni da mu ponude duplo manje", rekao je Novelet.

Glavni kandidat za novog selektora Brazila je trener Flamenga Dorival Žunior (60).

Poslednje vesti

Poslednji video snimci