Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 15:30
Magazin
arenasport2
Na programu od 15:00
Chelsea - Manchester City
arenasport3
Na programu od 14:00
Tondela - Farmalicao
arenasport4
Na programu od 14:30
Manchester City - Leipzig
Otvori pretragu
Duda Ivković
Košarka
13.07.2021. • 14:13

DUDA IVKOVIĆ OTKRIO: Odbio sam Denver zbog CSKA

Duda Ivković
MN Press
Duda je pre 20 godina bio na pragu da postane prvi evropski trener u NBA ligi

Legendarni srpski trener Dušan Ivković imao je čarobnu karijeru. Osvojio je dve Evrolige, dva Evrobasketa i jedno Svetsko prvenstvo, a gde su sva ostala odličja i svi odlični košarkaši sa kojima je sarađivao tokom više od četiri decenije trenerskog rada.

Ipak, ono što se do sada nije znalo je da je "Duda" imao ponudu da radi i u NBA ligi, pa je tako mogao da postane prvi evropski trener u najjačoj ligi sveta - mnogo pre Igora Kokoškova.

Denver je pokazao veliko interesovanje za srpskog stručnjaka, pozvali ga u Njujork, ali...

"Imao sam prvi sastanak u Nici sa CSKA. Istovremeno sam dobio ponudu Denvera, otišao sam u Njujork, razgovarao sa Kikijem Vandevegeom, tadašnjim generalnim menadžerom Nagetsa, a onda smo zajedno sa mojim agentom i još trojicom skauta otišli na ručak. Celu noć, dok smo jeli, su mi postavljali pitanja. Na kraju mi je agent Bil Dafi rekao: 'Spremi se da potpišeš ugovor ujutru'", prisetio se Ivković u razgovoru za grčki "Sport 24".

Ipak, došlo je do velikog obrta sledećeg dana pošto su oni odugovlačili, pa je zbog toga i Dušan Ivković izgubio strpljenje.

"Dogovorili smo uslove ugovora, ujedno i moju ulogu. Dogovorili smo se da ću tokom prve godine biti savetnik, odnosno učiti o NBA, a potom da ću potpisati dvogodišnji ugovor. Sledećeg jutra bili smo na kafi i rečeno mi je da su vlasnici na odmoru i da ne može ništa da se završi. Pitali su me da budem strpljiv nekoliko dana, na šta sam im odgovorio da za dve nedelje imam sastanak sa CSKA. Prolazili su dani i potpisao sam za CSKA".

Denver je zaista želeo da ga anažuje, ali tada je već bilo kasno.

"Posle nekog vremena dobio sam poziv Denvera, rekli su mi 'Treneru, mi smo spremni'. Odgovorio sam im 'Žao mi je, potpisao sam za CSKA'", objasnio je Ivković.

Ivković se naredne tri sezone zadržao u CSKA, osvojio tri domaća prvenstva i kup sa njima, ali nije uspeo da im donese toliko željeni trofej Evrolige.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci