Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Roberto Martinez
Fudbal
30.11.2022. • 15:24

ZA NAS SP POČINJE PROTIV HRVATSKE: Selektor Belgije se nada prolazu

Roberto Martinez
AP Photo/Matthias Schrader, Pool
Utakmica grupe F igra se sutra od 16.00 časova (TV Arena 1 Premium)

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martinez izjavio je da za njegov tim Svetsko prvenstvo u Kataru počinje tek sa duelom sa Hrvatskom u trećem kolu grupe F kojije na programu sutra od 16.00 časova (TV Arena 1 Premium).

Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda na tabeli grupe F, dok je Belgija treća sa tri. Kanada je poslednja na tabeli bez bodova. Sutra će biti odigrani mečevi poslednjeg, trećeg kola u ovoj grupi, a sastaće se Hrvatska - Belgija i Kanada - Maroko (16, TV Arena 2 Premium).

"Ovo je stvarno dobro vreme za reakciju. To bi mogao da bude trenutak kada počinje naše SP. Nisam video ekipu na ovom turniru koja igra savršeno. Ova grupa igrača zaslužuje poštovanje i divljenje. Još 2016. su mediji pisali da se radi o zlatnoj generaciji, ali ona još to nije postala. Bili su treći na SP 2018. i četiri godine na čelu rang liste FIFA. Njihova zaovstavština za belgijski fudbal je ogromna", rekao je Martinez na konferenciji za novinare u Dohi.

On se osvrnuo i pisanje belgijskih medija da vlada rasulo u nacionalnom timu zbog slabih rezultata u Kataru.

"Ništa se nije promenilo za nas. Nismo zadovoljni učinkom na prva dva meča. Sada moramo da preuzmemo odgovornost. Postoje mediji koji vole da skoče na lažne ili negativne vesti umesto da podrže najtalentovaniju ekipu u istoriji belgijskog fudbala. Ne znam odakle dolaze priče o sukobima u timu, niti ko ih objavljuje. Da sam belgijski novinar radije bih podržao svoju zemlju", zaključio je Martinez.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci