Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 07:30
Najveći derbiji 2018/19
arenasport3
Na programu od 08:30
Magdeburg - Melsungen
arenasport4
Na programu od 08:15
Best of 2016/17
Otvori pretragu
Fudbal
29.03.2020. - 20:01

Prvi čovek italijanskog fudbala: Juventus za primer svima!

Gulliver/Getty images/Valerio Pennicino
Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina poručio je svim klubovima da bi trebalo da se ugledaju na Juventus.

Naime, čelnici "stare dame" dogovorili su smanjenje plate igračima i članovima stručnog štaba na čelu sa glavnim trenerom Mauricijom Sarijem, kao meru pomoći kojom bi klub zadržao finansijsku stabilnost u trajanju pandemije korona virusa.

Ovakva mera najviše će pogoditi najplaćenijeg fudbalera "bjankonera" Kristijana Ronalda, koji će, prema procenama iz Italije, ostati bez 10 miliona evra.

"Dogovor u Juventusu je primer za cijeli sistem. Zahvaljujem se Đorđu Kjeliniju, njegovim saigračima i Mauriciju Sariju jer su u ovim teškim trenucima u centar razgovora stavili opšte interese kluba", poručio je Gravina.

On je naglasio da su veliki izazovi pred fudbalskim svijetom, koji će morati da pronađe način kako da se najbezbolnije oporavi od posledica širenja korona virusa, koje sasvim sigurno neće biti male.

"Jedinstvo i solidarnost u svijetu fudbala predstavljaju prvi veliki odgovor na krizu sa kojom se suočavamo, a rizici će postati još ozbiljniji ukoliko uskoro ne nastavimo prvenstvo. Samo uz saradnju svih učesnika, a svako treba da odigra svoju ulogu, fudbal ćemo učiniti jačim", rekao je prvi čovek italijanskog fudbala.
 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci