Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Šumaher
Automoto
22.07.2022. • 10:20

ŽAN TOD: Stalno viđam Šumahera, zajedno gledamo trke Formule 1

Šumaher
(MN PRESS)
Često zajedno gledaju trke u Švajcarskoj

Bivši šef Ferarija, Žan Tod, izjavio je da zajedno sa sedmostrukim svetskim prvakom Mihaelom Šumaherom na televiziji prati trke u šampionatu Formule 1, prenosi nemački RTL.

On je reagovao na tvrdnje bivšeg Šumaherovog agenta Vilija Vebera, koji je optužio porodicu legendarnog vozača F1 da ne govori istinu kada je u pitanju njegovo trenutno stanje.

"Meni Mihael ne nedostaje, ja ga stalno viđam. Istina je da gledamo zajedno trke. Međutim, nedostaju mi stvari koje smo nekada radili zajedno", rekao je Tod, koji nije želeo da otkriva više informacija.

Šumaher (53) je 29. decembra 2013. godine doživeo tešku povredu glave na skijanju u Francuskoj. On je odmah prebačen u bolnicu u Grenoblu gde je hitno operisan, a zatim je šest meseci proveo u komi. Njegov oporavak je potom nastavljen u Lozani, pre nego što je u septembru 2014. prebačen na kućno lečenje u švajcarskom Glandu. Pravih informacija o njegovom stanju i dalje nema, pošto se njegova porodica retko oglašava.

Šumaher je sedam puta bio šampion u F1, a ostvario je 91. pobedu u ovom takmičenju. Vozio je za ekipe Džordana, Benetona, Ferarija i Mercedesa. Poslednju trku u F1 vozio je u novembru 2012. za Veliku nagradu Brazila.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci