Vesti iz automoto sporta

Luis Hamilton i Džordž Rasel ostaju u Mercedesu do 2025. godine

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.08.2023 15:39
Luis Hamilton i Džordž Rasel ostaju u Mercedesu do 2025. godine Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Britanski vozači Luis Hamilton i Džordž Rasel produžili su ugovor sa Mercedesom do kraja 2025. godine, saopšteno je danas iz ovog tima, koji se takmiči u šampionatu Formule jedan.

Hamilton (38) je imao ugovor do kraja godine. On je sedam puta u karijeri osvojio titulu u F1, a poslednju 2020. godine. Britanac je član Mercedesa od 2013. Rasel (25) je član Mercedesa od 2022. godine.

"Svakog dana sanjamo o tome da budemo najbolji i tome smo posvetili prethodnu deceniju. Biti najbolji, to nije nešto što se dogodi preko noći ili u kratkom vremenskom periodu. To je obaveza, naporan rad i posvećenost i bila je čast pronaći svoj put u istoriju sa ovim timom. Nikada nismo bili gladniji. Naučili smo iz svakog uspeha, ali i svakog poraza. Nastavljamo da jurimo naš san, da se borimo bez obzira na izazov", rekao je Hamilton, preneo je zvanični sajt F1.

 

 

Džord Rasel je bio oduševljen produženjem ugovora sa Mercedesom.

"Odrastao sam sa ovim timom kom sam se pridružio jako mlad kao deo juniorskog programa 2017. godine. To je moj dom i osećam se sjajno što smo produžili ovu specijalnu vezu do 2025. godine", istakao je Rasel.

Hamilton je trenutno četvrti u generalnom plasmanu vozača sa 156 bodova, dok je Rasel sedmi sa 99. Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena trećeg septembra za Veliku nagradu Italije na stazi u Monci.