Vesti iz automoto sporta

Ferstapen podržao Hamiltona: Potrebna nam je jedna trka u Africi, bilo bi divno da se tamo vratimo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.02.2023 19:27
Ferstapen podržao Hamiltona: Potrebna nam je jedna trka u Africi, bilo bi divno da se tamo vratimo Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen izjavio je danas da bi voleo da jedna od trka u šampionatu Formule jedan bude održana na afričkom kontinentu, prenose britanski mediji.

Ferstapen je pružio podršku vozaču Mercedesa Luisu Hamilton, koji je nedavno izjavio da mu je san da trka za VN Južne Afrike bude u kalendaru šampionata F1.

"Potrebna nam je jedna trka u Africi, trenutno imamo takmičenje na svim kontinentima i samo nam je ostala Afrika. To je sledeći korak za F1, imamo istoriju takmičenja u Južnoj Africi. Bilo bi divno da se tamo vratimo", istakao je Ferstapen.

Nosilac marketinških prava u F1 "Liberti medija" zalaže se za što brži povratak afričke trke u kalendar. Tokom prošle godine bilo je pregovora da trka za VN Južne Afrike bude uvrštena u kalendar za 2023. Međutim, do dogovora nije došlo. Poslednja trka na stazi Kjalami u Južnoj Africi održana je 1993. godine.

Nova sezona u šampionatu F1 počinje petog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.