Vesti iz automoto sporta

Sainc najbolji u Melburnu: Verstapenu se zapalile kočnice, Hamilton odustao zbog kvara motora

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.03.2024 10:24
Karlos Sainc proslavlja pobedu na VN Australije u Melburnu Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Karlos Sainc proslavlja pobedu na VN Australije u Melburnu

Vozač Ferarija, Španac Karlos Sainc pobedio je u trećoj trci sezone u šampionatu Formule jedan voženu za Veliku nagradu Australije na stazi u Melburnu.

Sainc je u Melburnu stigao do prve pobede u sezoni, a treće u karijeri. On je ostvario vreme sat, 20 minuta, 26,843 sekunde.
Španac je pre dve nedelje propustio trku za VN Saudijske Arabije, pošto je osmog marta operisao slepo crevo. On je dobio dozvolu lekara da učestvuje u Australiji, a onda je uspeo da trijumfuje u Melburnu.

Drugo mesto zauzeo je njegov timski kolega Šarl Lekler, koji je za pobednikom kasnio 2,366 sekunde. Lekler je osvojio i dodatni bod za najbrži krug na trci, a treća pozicija pripala je vozaču Meklarena Landu Norisu, koji je za Saincom zaostao 5,904 sekunde.

 

 

Četvrto mesto osvojio je vozač Meklarena Oskar Pjastri, dok je peti bio Serhio Perez iz Red Bula, dok su bodove još osvojil vozači Aston Martina Fernando Alonso i Lens Strol, Juki Cunoda iz ekipe RB, kao i vozači Hasa Niko Hulkenberg i Kevin Magnusen.

Trostruki svetski šampion i vozač Red Bula, Maks Ferstapen, koji je startovao sa pol pozicije, morao je da odustane pošto su mu se u trećem krugu zapalile kočnice. Ovo je bilo prvo odustajanje Ferstapena posle dve godine i trke za VN Australije.

Vozač Mercedesa, Luis Hamilton nije završio trku zbog kvara na motoru u 15. krugu. Njegov timski kolega Džordž Rasel odustao je u 56. krugu, pošto je udario u zid.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 51 bodom, dok je Lekler drugi sa 47, a naredna trka u šampionatu F1 biće vožena sedmog aprila za VN Japana.