Vesti iz automoto sporta

Dve pobede srpskog automobiliste Nikole Miljkovića na čuvenoj stazi Spa u Belgiji

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.06.2024 15:30
Srpski automobilista Nikola Miljković ostvario je dve pobede tokom petog trkačkog vikenda TV Arena sport/ Screenshot
Srpski automobilista Nikola Miljković ostvario je dve pobede tokom petog trkačkog vikenda

Srpski automobilista Nikola Miljković ostvario je dve pobede tokom petog trkačkog vikenda u prestižnom takmičenju "Clio Cup Europe" na čuvenoj stazi Spa-Frankošamp u Belgiji i domogao se četvrte pozicije u generalnoj konkurenciji.

Miljković je pobede  ostvario u klasama Challenger (Izazivač) i Clio Cup Middle Europe (Centralna Evropa).

Nakon veoma dobre vožnje u subotnjoj trci i osvojenog osmog mesta u generalnoj konkurenciji, odnosno drugog u klasi "Challenger" i trećeg u "Clio Cup Middle Europe",  Beograđanin, nosilac titule Evropskog šampiona na brdskim stazama za 2016. godinu, u nedelju je zablistao punim sjajem.

Odlične vožnje u kvalifikacijama po kiši, koje su mu obezbedile četvrtu startnu poziciju, Miljković je nastavio u nedeljnoj trci, iskazavši svu svoju veštinu i umeće.

Trku na legendarnoj stazi u Belgiji, jednoj od najzahtevnijih u "Klio Kup" kalendaru, uspeo je da završi  na visokoj četvrtoj poziciji u generalnoj konkurenciji, kao i da ostvari dve pobede.

Pored toga, Miljković je vozio i najbrži krug na legendarnoj stazi u Belgiji.

"Prezadovoljan sam, jer su se ovoga puta sav naš trud i zalaganje višestruko isplatilli. Četiri puta sam se peo na podijum, po dva puta u subotu i nedelju. Moglo je da bude i drugačije, jer mi je pred kraj nedeljne trke usled oštećenja počela da ispušta guma polako. Srećom, poslednja tri kruga na stazi su vožena iza sigurnosnog vozilo, inače verovatno ne bih ni uspeo da završim tu trku", izjavio je Miljković i dodao da mu ovaj rezultat daje mnogo na samopouzdanju i da će pauzu u šampionatu, koji se nastavlja 23. avgusta, iskoristiti da se što bolje pripremi za nastavak duge i naporne sezone.

Uz Miljkovića, na stazi Spa nastupao ne i njegov imenjak Tošić – mladi i perspektivni vozač, koji je u debitantskoj sezoni u "Klio Kupu Evropa" već nagovestio veliki potencijal.

On je u subotnjim kvalifikacijama zabeležio odlično sedmo vreme, ali mu je nažalost taj krug poništen zbog prekoračenja limita staze, baš kao i Miljkoviću koji je i tog dana napravio četvrto vreme.

U subotnjoj trci Tošić je dobio udarac otpozadi, koji je prouzrokvao oštećenje zadnjeg levog točka, pa nije mogao bolje od 25. mesta.

Ipak, u drugoj trci nakon starta sa 26. mesta, Tošić je uspeo da završi 21. i to je svakako rezultat vredan pažnje.