Vesti iz automoto sporta

Maks Ferštapen pobedom u Bahreinu otvorio novu sezonu u Formuli 1

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2023 17:39
Maks Ferštapen pobedom u Bahreinu otvorio novu sezonu u Formuli 1 Tanjug/AP Photo/Frank Augsten

Svetski šampion Mak Ferštapen u Red Bulu pobednik je Velike Nagrade Bahreina na otvaranju sezone u Formuli 1. Holanđanin je vodio od starta do cilja i samo je potvrdio da će i ove sezone on i Red Bul biti najveći favoriti za titulu. Drugi u Bahreinu bio je drugio vozač Red Bula Serhio Perez, treći je stigao Fernando Alonso (Aston Martin), četvrti Karlos Sainz (Ferari), a peti Luis Hailton (Mercedes).

Prva trka Formule 1 u sezoni počela je manjim incidentom jer su se u prvom krugu "potkačili" kolege iz Aston Martina Lanse Štrol i Fernando Alonso. Međutim, to ih nije preterano omelo u nastavku trke koju je od starta poveo svetski šampion Luis Hamilton, a za petama mu je bio vozač Ferarija Šarl Lekler.

Međutim, posle određenih problema Leklera (odustao u 41. krugu) dva "red Bula" su suvereno vladala stazom, Ferštapen je imao od 10 do 15 sekundi prednosti, pratio ih je na priličnoj udaljenosti Karlos Sainz u Ferariju, dok je Alonso odličnom vožnjom stigao do četvrte pozicije i vodio je u poslednjijh 10 krugova veliku bitku sa Luisom Hamiltonom (Mercedes).

Na kraju je Sainz odoleo svim napadima Hamiltona imostao je na četvrtoj poziciji, Lanse Štrol iz Aston Martina je šesti, Džordž Rasel u Mercedesu sedmi, Valteri Botas (Alfa Romeo) je osmi, Pijer Žasli (Alpina) deveti, a Aleksander Albon (Vilijams) deseti.