Vesti iz automoto sporta

I to se desilo, Ferstapen i Red Bul nisu pvi prošli kroz cilj: Sajns najbrži na Velikoj nagradi Singapura

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.09.2023 16:27
I to se desilo, Ferstapen i Red Bul nisu pvi prošli kroz cilj: Sajns najbrži na Velikoj nagradi Singapura Tanjug/AP Photo

Posle 10 vezanih trijumfa neverovatnog Maksa Ferstepena i čak 15 nanizanih slavlja njegovog Red Bula konačno je došao red ne nekog drugog vozača Formule i konstruktorsku ekipu da prvi prođu kroz cilj neke trke Formule 1 ove sezone. Čast je pripala vozaču Ferarija, Karlosu Sajnsu, na Velikoj nagradi Singapura. 

Neprikosnoveni vladar trkanja bolida završio je tek na petom mestu, dok je Španac drugi put u karijeri otvorio šampanjac rezervisan za pobednike. Do uspeha je stigao na vrlo upečatljiv način, tako što je vodio od početka do kraja trke na stazi "Jas Marina", da bi se konačno "uparkirao" sa osam desetinki prednosti u odnosu na Landa Norisa iz Meklarena.

Treći je na cilj stigao sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton (Mecedes), koji je bio samo pola sekunde dalje, i to pošto je njegov timski kolega Džordž Rasel imao nesreću da udari u zid i "prepusti" mu svoju poziciju u konačnom plasmanu. 

 

 

Na marginama Sajnsove pobede zabeležen je podatak da je dvostruki svetski šampion Fernando Alonso postao prvi vozač koji je tokom karijere prešao 100.000 kilometara na trkama. Španac je to učinio posle 16 krugova trke u Singapuru, čiji je kraj dočekao na skromnom 15. mestu.

Ferstapen je i dalje na čelu generalnog plasmana i ima 374 bodova, Peres ga prati sa 223, dok je Hamilton treći sa 180 bodova. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se već sledećeg vikenda Velikom nagradom Japana na "Suzuki" stazi.