Vesti iz borilačkih veština

Rvački savez Srbije: Svetsko prvenstvo u Beogradu obara rekord po broju učesnika

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.08.2023 11:08
Rvački savez Srbije: Svetsko prvenstvo u Beogradu obara rekord po broju učesnika MN Press

Seniorsko svetsko prvenstvo u rvanju, koje je na programu od 16. do 24. septembra Beogradu, okupiće rekordan broj učesnika, saopštio je danas RSS. U saopštenju se navodi da će se u Beogradskoj areni za medalje i norme za Olimpijske igre u Parizu boriti 1.032 rvača.

SP u Beogradu će ući u anale svetskog rvanja po masovnosti. Na SP će se takmičiti 387 boraca u grčko-rimskom stilu i 354 rvača slobodnim stilom. U ženskoj konkurenciji učestvovaće 291. takmičarka.

"Ovom broju treba dodati još 513 trenera i 78 sudija, a uz predstavnike rvačkih saveza zemalja učesnica, članove svetske i evropske rvačke federacije kao i nezaobilazno medicinsko osoblje dolazimo do broja od 2.120 gostiju", izjavio je generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić, preneo je RSS.

"Ušli smo u završnu fazu priprema organizacije ovog velikog takmičenja. Imamo značajno iskustvo od prošle godine i nema sumnje da ćemo ispuniti sve najviše standarde. Od četvrtog septembra krećemo sa montažom svih neophodnih elemenata u Beogradskoj areni kako bismo na vreme ispunili sve zahteve Svetske rvačke federacije", konstatovao je Jelić.

Iz RSS su najavili da će svečano otvaranje SP biti 16. septembra od 18.30 časova u okviru koga će specijalan nastup imati Marija Šerifović.

U toku je prodaja ulaznica za svečano otvaranje SP, a rezervacija karata se vrši na sajtu www.wrestlebelgrade.com. Ulaznice se mogu kupiti i na blagajni stadiona Partizan u Humskoj jedan.