Vesti iz borilačkih veština

Juniorska reprezentacija Srbije otputovala na šampionat Evrope

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.07.2023 15:06
Juniorska reprezentacija Srbije otputovala na šampionat Evrope Bokserski savez Srbije

Juniorska bokserska reprezentacija Srbije otputovala je na Evropsko prvenstvo koje počinje danas u rumunskom gradu Ploeštiju i trajaće do 31. jula. 

Kako je saopšteno na sajtu Bokserskog saveza Srbije, za takmičenje u Ploeštiju prijavljeno je preko četiri stotine boksera mlađih uzrasta i devojčica iz trideset dve zemlje, što je najveći broj u poslednjih pet godina. Pravo učešća imaju bokseri rođeni 2007. i 2008. godine.

Tim Srbije na juniorskom šampionatu Evrope 2023. u Ploeštiju čine: bokseri - Filip Stanojević (kategorija do 46 kg), Nikola Maksimović (48 kg), Nikola Bogatinoski (52 kg), Admir Kamensničanin (54 kg), Ognjen Antić (57 kg), Vasilije Đurđević (60 kg), Marko Jojić (63 kg), Pavle Bešević (66 kg), Strahinja Rašović (70 kg), Gabriel Makić (preko 80 kg) i bokserka Nikolina Džida.

Ekipu predvodi selektor Branislav Jovičić.

"Prvi mečevi u Ploeštiju kreću već od 20. jula. Dobro smo se spremili za Evropsko prvenstvo koje je uvek takmičenje od najvećeg značaja za svakog juniora. Naši reprezentativci su maksimalno motivisani i sigurno je da će u svakom meču ići na trijumf. Nadamo se i verujemo da ćemo se iz Rumunije vratiti okićeni medaljama", rekao je Jovičić.