Vesti iz borilačkih veština

Srpski bokseri skupo prodali kožu u Taškentu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 14:00
Srpski bokseri skupo prodali kožu u Taškentu BSS

Šampionat sveta u konkurenciji seniora u olimpijskom boksu koji je protekle dve nedelje okupio svetske asove plemenite veštine u Uzbekistanu ugostio je i devet srpskih reprezentativaca.

Reprezentaciju Srbije na Prvenstvu sveta činili su: Omer Ametović (48-51 kg), Tamir Galanov (51-54 kg), Aleksej Šendrik (60-60,5 kg), Vahid Abasov (63,5 – 67 kg,), Almir Memić (71-75 kg), Artjom Agejev (75-80 kg), Milosav Savić (80-86 kg), Sadam Magomedov (86-92 kg), Vladan Babić (92+ kg), predvođeni selektorom Milanom Piperskim i stručnim štabom koji čine treneri Nijazumbetov Bolat, Horhe Matos Frometa, Pedro Ransel Granado, Aleksej Galejv i doktor Miodrag Lazarević.

Odmah nakon žreba bilo je jasno da naši reprezentatvci imaju paklen put do medalja koje sa sobom nose i nose i novčanu nagradu (zlato 200.000, srebro 100.000, bronza 50.000 dolara).

"Srpski bokseri skupo su prodali kožu u Taškentu. U nikad jačoj konkurenciji svaki meč bio je borba do poslednjeg atoma snage, maksimalna motivacija, hrabrost, ali težak žreb, izvaredni protivnici, kao i loše sudijske odluke učinile su svoje, Srbija se sa Svetskog prvenstva 2023. vraća kući bez medalje. Videli smo diskutabilne sudijske odluke u mečevima naših Omera Ametovića i Vahida Abasova gde su sudije bile naklonjene njihovim protivnicima da su se i sami protivnici iznenadili kada je sudija podigao njihovu ruku u znak pobede. Posebna pohvala ide na račun Almira Memića koje je u borbi sa uzbekistanskim šampionom odboksovao meč šampionata. U drugoj rundi Memić je bio u nokdaunu, u trećoj je bacio u nokdaun protivnika, sudije su odlučile da domaći bokser ide dalje, ali borba koju je prikazao naš as je nešto što raduje i obećava u budućnosti velike rezultate", objašnjava selektor reprezentacije Srbije, Milan Piperski.

BSS

 

 

Odmora nema, odmah po dolasku reprezentacije Srbije u Beograd, sledi sastanak stručnog štaba, detaljna analiza i pripeme za važna takmičenja koja slede.

"Srpska muška seniorska boks reprezentacija časno se oprostila od Svetskog prvenstva i dostojanstveno se borila za Srbiju u Uzbekistanu. Svi naši bokseri zaustavljeni su od osvajača velikih svetskih i evropskih takmičenja, konkurencija je bila jaka, medalje su izostale, ali zalaganje reprezentativaca, njihova posvećenost i borba za Srbiju su bili na najvišem nivou što ukazuje da je budućnost onakva kakvu želimo, popločana medaljama.    Izuzetno važna takmičenja su pred nama, kako Evropske igre u Poljskoj koje su ujedno i kvalifikacione za Olimopijske igre u Parizu 2024. tako i evropski šampionat za mlade boksere u konkurenciji do 22 godine. Okrećemo se novim takmičenjima i verujemo u sjajne rezultate u nastavku sezone", zaključio je predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin.

Ukupan nagradni fond Svetskog prvenstva za seniore u Taškentu iznosi pet miliona dolara.