Vesti iz borilačkih veština

Ilić pobedio Narušku odlukom sudija u sklopu BRAVE 69 manifestacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 21:41
Ilić pobedio Narušku odlukom sudija u sklopu BRAVE 69 manifestacije BRAVE CF 69/TV Arena sport

Pred punim tribinama Štark Arene u sklopu BRAVE 69 manifestacije, srpski MMA borac Aleksandar Ilić pobedio je Poljaka Marcina Narušku podeljenom odlukom sudija 2:1 (29:28, 28:29, 29:28) u kategoriji do 90 kilograma.

U izuzetno dinamičnoj i uzbudljivoj borbi, Beograđanin je bio dominantan tokom većeg dela susreta. Naročito je bio opasan u prvoj rundi, kada je koristio prednost u visini i razornim "high kickovima" u nekoliko navrata uzdrmao Poljaka. U finišu prve runde ga je i bacio na pod, međutim, Naruška se vratio i zahvaljujući "ground and pound-u" u drugoj rundi, vratio borbu u egal.

Poljak je i u nastavku meča tražio svoju šansu u "clinch-u", ali je Ilić ovaj put dobro odgovorio u parteru. Vešto je izbegavao napade Naruške, koji je već sredinom borbe ostao bez daha. Beograđanin se sa druge strane dobro kretao i u "stand-up-u" kontrolisao meč. Jakim i preciznim direktima u kombinaciji sa kolenima dokusurio je žilavog rivala, koji je doživeo 13. poraz u karijeri.

 

 

 

Sa druge strane Aleksandar Ilić zabeležio je 15. pobedu, a nakon meča zahvalio se prisutima na tribinama, istakavši da je ovaj trijumf "kruna njegove karijere"

"Braćo i sestre dajte malo buke za ovo! Hoću da se zahvalim kompletnoj mojoj ekipi na podršci, kao i svom rivalu. Ova pobeda u Beogradu pred vama je kruna moje karijere!", rekao je Ilić neposredno po završetku borbe.