Vesti iz borilačkih veština

Radnički u Beogradu domaćin četvrtog kola Regionalne bokserske lige

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.02.2023 12:01
Radnički u Beogradu domaćin četvrtog kola Regionalne bokserske lige BSS

Bokserski klub Radnički biće domaćin četvrtog kola Regionalne lige u Sportsko-rekreativnom centru "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu, koje će biti održano 18. i 19. februara, saopštio je danas BSS.

BSS podseća da se u sezoni 2022/23. za titulu šampiona bori 10 klubova kroz novi format takmičenja. U Regionalnoj bokserskoj ligi učestvuju Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar (Skoplje), Nikšić, Slavija (Banjaluka), Sveti Donat (Zadar), Maribor, Željezničar (Sarajevo).

Prvo kolo je održano u Banjaluci, a naredna dva u Nikšiću i Loznici. BSS navodi da će prvog dana takmičenja, 18. februara biti održane borbe omladinaca, a dan kasnije seniori će boksovati za bodove.

"Drago nam je da ćemo ovaj put mi biti domaćini i da ćemo ugostiti naše kolege sa svih strana bivše Jugoslavije. Takmičenje u Regionalnoj ligi svima nama znači mnogo, jer nas održava da kažem budnim, dok čekamo na međunarodne turnire i konstantno treniramo sa nadom da ćemo se naći na nekom od pobedničkih postolja renomiranih boks turnira. Liga nam je prilika da bez velikog pritiska, sa žarom pobede za svoj tim pokažemo gde smo, šta smo, koliko u datom trenutku možemo i šta to znači za nas same kao sportiste koji su izabrali ovaj poziv boksera", rekao je bokser Radničkog Stefan Camović.

On je istakao da će navijači uživati u borbama.

"Obećavamo da ćemo kao i uvek biti sjajan domaćin svim kolegama, da ćemo svi uživati u prelepom ambijentu koji sa sobom nosi 'Milan Gale Muškatirović', a u samom ringu neka pobedi bolji, spremniji, jači, onaj sa više srca i hrabrosti u toj borbi", istakao je Camović.

Prvo mesto na tabeli posle tri kola drži Loznica sa 104 boda, dok je Novi Pazar drugi sa 96.