Vesti iz borilačkih veština

Slavija prva Bokserske lige Srbije za 2024. godinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 08:28
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je pehar bokserima Slavije BSS
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je pehar bokserima Slavije

Bokseri Slavije iz Banjaluke postali su šampioni Bokserske lige Srbije nakon što su u finalu savladali beogradski Radnički ubedljivim rezultatom 10:4. Završni turnir održan je u punoj banjalučkoj sportskoj hali „Centar“.

Najbolji meč večeri su odboksovali Leo Cvitanović i Sandro Poletan u kategoriji do 80kg.  Duel je bio sjajan, a gledaoci su uživali u odličnim udarcima. Cvitanović je na kraju slavio podeljenom odlukom sudija.

"Fantastičan osećaj nakon pobede. Primio sam previše udaraca od protivnika koji su bili nepotrebni i nisam koristio rad nogu koji inače koristim, ali sam se izvukao na kraju. Poletan je jedan jako iskusan i dobar bokser i zahvalan sam mu što je boksovao sa mnom. Drago nam je što smo oduševili publiku koja je došla u velikom broju da nas bodri", istakao je Leo Cvitanović nakon što je pobedio boksera Radničkog Sandra Poletana.

BSS

 

 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je finalistima i uručio pobednički pehar bokserima Slavije, a medalje je podelio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

"Prisustvovao sam u Banjaluci bokserskom spektaklu, na kojem su se u velikom finalu Bokserske lige Srbije borili banjalučka Slavija i Radnički iz Beograda. Bilo je ovo pravo sportsko takmičenje i čestitam Slaviji što se okitila titulom prvaka Srbije", rekao je Dodik.

Rezultati po kategorijama:

57 kilograma: Mihajlo Đekić - Branislav Marković 2:0 (jednoglasna odluka sudija)
63.5 kg :Alen Rahimić - Stefan Pilipović 2:0 (podjeljena odluka sudija)
67. kg :Aljaž Šircelj - Filip Džida 0:2 (podijeljena odluka sudija) 
71. kg: Nejc Petrič - Igor Rogić 2:0 (povreda Rogića)
75.kg: Gal Šepic - Dario Tomić 2:0 (bez borbe) 
80. kg: Leo Cvitanović - Sandro Poletan 2:0 (podijeljena odluka sudija)
preko 92 kg: Aljaž Ban - Lazar Lazaraveć 0:2 (prekid sudija).

Ovogodišnja Bokserska Liga Srbije brojala je osam klubova: BK Vitez (Niš), Naisus (Niš), Loznica, Rokica (Loznica), Radnički (Beograd), Sombor, Novi Pazar i Slavija (Banjaluka).