Vesti iz borilačkih veština

O ovome sam dugo sanjao: Usik posle osvajanja titule apsolutnog šampiona sveta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2024 08:55
Oleksander Usik Tanjug/AP Photo/Francisco Seco
Oleksander Usik

Objedinjena titula šampiona sveta u sve četiri svetske bokserske federacije nešto je o čemu je Oleksander Usik sanjao deceniju i po, što je i sam priznao.

Ukrajinac je to otkrio odmah posle meča protiv Britanca, Tajsona Fjurija u kojem je pokazao da je trenutno najbolji bokser na planeti.

"Ovo sam planirao godinama. Da budem precizan, od 2008. Uspeo sam da ostvarim pobedu i zaista sam srećan, ali i umoran. Zato samo želim da odem kući, poljubim svoju ženu i odmorim se" rekao je Usik nakon spektakla u Rijadu.

Novi apsolutni šampion sveta je pobedu nad Britancem posvetio i svom narodu i naglasio da je srećan ukoliko je uspeo barem malo da usreći svoje sunarodnike.

"Nije ovo pobeda samo za mene i moju porodicu, već i za mog Boga, Isusa Hisra, za sve moje navijače, moju zemlju i njene vojnike. Nadam se da su ponosni na mene i da sam ih osvajanjem ove titule barem malo usrećio", rekao je Usik.

Kako prenose svestki mediji, naredni meč dva borca trebalo bi da bude održan krajem tekuće godine, a kao jedan od termina se pominje oktobar.