Vesti iz borilačkih veština

Bokserska reprezentacije Srbije, doputovala u Poreč na omladinsko Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 11:35
Bokseri Srbije Tanjug/AP Photo
Bokseri Srbije

Bokserska reprezentacije Srbije, sa pet momaka i dve devojke, doputovala je u Poreč na omladinsko prvenstvo Evrope (4-15. april) sa izglednim šansama da osvoji neku od medalja i nastavi uspešan niz nacionalnog tima na velikim takmičenjima.

U gradu u Istri na ringu će se pojaviti 330 takmičara - 220 u muškoj i 110 u ženskoj konkurenciji, iz čak 33 države. Srbiju će predstavljati Nikola Maksimović (do 48 kilograma), Ognjen Antić (do 60 kg), Dženis Vanić (do 67 kg), Hamza Rašljanin (do 71 kg), Srđan Tomić (do 86 kg), kao i devojke iz omladinske selekcije selektora Mirka Ždrala - Sanja Mitić (do 50 kg) i Anđela Bošković (do 70 kg).

Selektor Branislav Jovičić, zajedno sa trenerima Marjanom Antićem, Stefanom Pavlovićem i prekaljenim Bolatom Nijazimbetovim, stručnjakom iz Kazahstana, optimista je pred start šampionata, koji za srpske boksere počinje 7. aprila kada u ring prvi ulazi Ognjen Antić.

"Imamo izuzetno mlad tim sa jako malo mečeva na reprezentativnom nivou, ali to su momci i devojke čije vreme tek dolazi. Smatram da će ovi bokseri i bokserke mogu da obezbede neku od medalja za Srbiju već na Evropskom prvenstvu i da ćemo svi zajedno napraviti jedan ozbiljan uspeh", istakao je Jovičić.