Vesti iz borilačkih veština

Srpski MMA borci u polufinalu Evropskog prvenstva! Srbija druga u generalnom plasmanu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 21:58
Ognjen Mićović MMA Savez Srbije
Ognjen Mićović

Reprezentativci Srbije nastavljaju da pomeraju granice na evropskoj sceni. 

Nakon petog dana takmičenja, reprezentacija Srbije održava publiku svojim neustrašivim nastupima. Sa tri nova trijumfa, naši reprezentativci su osigurali medalje i plasman u polufinale u juniorskoj konkurenciji.

Ivan Stojković je započeo ovaj vatreni niz pobedama, trijumfujući armbarom u prvoj rundi. Kapiten ekipe, Ognjen Mićović, impresionirao je brzom pobedom nad takmičarom Crne Gore, Lukom Radulovićem, giljotinom, dok je mladi Petar Markovski takođe doprineo uspehu svoje ekipe, osvojivši pobedu sudijskom odlukom u meču protiv Oskara Stačure iz Poljske.

Kruna dana stigla je kada je senior Milan Stojiljković trijumfovao nad Jozefom Benkom iz Slovačke, zatvarajući meč "rear naked choke-om" u prvoj rundi i tako ušao u četvrtinu finala evropskog takmičenja.

Mada, Dejan Živković i Ivan Panić nisu uspeli da se probiju dalje na takmičenju, njihov nastup, hrabrost i borbenost ostaju neupitni.

Srbija trenutno drži drugo mesto u ukupnom plasmanu, obećavajući nastavak sjajnih dostignuća na evropskoj MMA sceni.
Sutra nas očekuje nastavak u pomenutim kategorijama, uz nade da će se nizu pridružiti i jedina devojka u reprezentaciji, Anastasija Rajković.