Vesti iz borilačkih veština

Srpski rvači osvojili osam medalja: Seniori dve u Danskoj, a juniori ostatak u Mađarskoj

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.03.2024 11:33
Reprezentativac Srbije u rvanju, Viktor Nemeš MN Press
Reprezentativac Srbije u rvanju, Viktor Nemeš

Seniorska Rvačka reprezentacija Srbije osvojila je dve medalje na međunarodnom turniru u Danskoj, dok je juniorska selekcija Srbije na turniru u Mađarskoj stigla do šest odličja, saopšteno je iz Rvačkog saveza Srbije.

Srpski seniorski reprezentativac, Viktor Nemeš osvojio je zlatnu medalju na turniru u Danskoj u kategoriji do 77 kilograma, budući da je na turniru ostvario svih sedam pobeda, a u finalu je bio bolji od još jednog srpskog reprezentativca Alija Arsalana.

Na turniru u Danskoj na kojem je učestvovalo 140 takmičara iz 25 zemalja nastupao je i Sebastijan Nađ, koji je osvojio peto mesto u kategoriji do 72 kilograma.

Na juniorskom turniru u Mađarskoj nastupila je selekcija Srbije do 20 godina, koja je osvojila šest medalja. Najuspešniji je bio Miloš Perović, koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 82 kilograma. 

Srebrom se okitio Marko Supić (130 kg), dok su do bronzanog odličja stigli: Dejan Berkec (63 kg), Ognjen Jakovljević (72 kg), Antal Vamoš (82 kg) i Branko Đukić (97 kg). Peto mesto je osvojio Jovan Miolski, a nastupili su još Aleksandar Berarov i Andrija Velisavljev.

"U Beogradu su održana i dva izuzetna turnira za mlađe kategorije i to najmasovnija u ovoj godini uz učešće 280 takmičara iz 35 klubova i devet zemalja. Reč je o Međunarodnom turniru 'Trofej Beograda', koji je ujedno bio Kup Srbije za rvače do 17 godina. U Beogradu je održan i 'Serbian open', koji je po kalendaru takmičenja bio Kup Srbije za rvače do 13 godina. On je održan u čast legendarnog trenera sa Crvenog krsta Miroslava Ćitakovića - Ćite. Najistaknutiji pojedinci od srpskih rvača bili su Dušan Stokić (80 kg) iz Radničkog, koji je proglašen za najboljeg rvača turnira, i Stevan Kojić (92 kg) iz Proletera", navode iz RSS.

U saopštenju se navodi da je organizacija ovih turnira ispunila sve najviše standarde, a veliku podršku pružili gradski sekretarijat za sport Grada Beograda kao i RSS.