Vesti iz borilačkih veština

Veći olimpijski tim u Parizu i rekordan broj evropskih medalja u Beogradu: Srpski bokseri i bokserke žele maksimum u novoj sezoni

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.01.2024 11:25
Vahid Abasov, srpski bokser, na jednom od mečeva na Svetskom prvenstvu 2021 MN Press
Vahid Abasov, srpski bokser, na jednom od mečeva na Svetskom prvenstvu 2021

Bokserska reprezenatacija Srbije nalazi se na bazičnim pripremama na Zlatiboru nakon kojih slede, turniri, kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre, kao i Evropsko prvenstvo u Beogradu.

"Ova godina će zaista biti sadržajna što se tiče bokserske sezone i reprezentacije. Bićemo domaćini Evropskog prvenstva za seniore, muškarce i žene, u aprilu, u Beogradu, a pre toga ćemo imati kvalifikacije za Olimpijske igre“, kaže za Tanjug selektor ženske bokserske reprezentacije Mirko Ždralo. 

Za Olimpijske igre u Parizu norme su ispunili još prošle godine Natalija Šadrina i Vahid Abasov.

"Očekujemo da se njima priduži još članova naše reprezentacije, a u Beogradu da zasijamo u punom sjaju i da osvojimo rekordan broj medalja", dodaje Ždralo.

Reprezentativac Igor Rogić navodi da su pripreme intenzivne sa dva treninga dnevno.

Očekujem da svi budemo spremni za EP u Boegradu, jer nam je to glavni cilj i prioritet", kaže Rogić. 

Almir Memić potvrđuje da su pripreme jakog inteziteta.

"Očekuje nas mnogo turnira, kao i kvalifikacije za OI, nažalost moja kategorija nije olimpijska. Na EP u Beogradu daću svoj maksimum za medalju, već imam tri bronze sa EP u mlađim kategorijama, nadam se da će ova biti zlatna", navodi Memić.

Semiz Aličić je zadovoljan priremama i nada se da neće biti povreda i da će se izboriti za prvi tim za EP, a potom i medalju.
U ženskom timu je šest reprezentativki i tvrde da su spremne za predstojeće turnire.

"Prvo takmićenje je u Bugarskoj, koje nam je ujedno i test pre kvalifikacija za Olimpijske igre koje nas očekuju narednog meseca i nadamo se da ćemo pratiti stope naše Nataše Šadrine", kaže Milena Matović.