Vesti iz borilačkih veština

Rvači Srbije u Hrvatskoj: Prva provera pred kvalifikacioni turnir u aprilu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.01.2024 11:01
Rvači Srbije u Hrvatskoj: Prva provera pred kvalifikacioni turnir u aprilu Rvački Savez Srbije

Rvačka reprezentacija Srbije otputovala je u Zagreb, gde će u naredna tri dana učestvovati na prvom renking turniru ove sezone.

Boje reprezentacije Srbije na turniru u glavnom gradu Hrvatske braniće osam takmičara: Georgi Tibilov, Sebastijan Nađ, Aleksa Ilić, Ali Arsalan, Aleksandar Komarov, Luka Katić, Amrio Vuković, Mihail Kadžaja i Boris Petrušić.

Srpski reprezentativci bazične pripreme odradili su u Španiji, a prethodnih dana trenirali su u Zrenjaninu, pre nego što su otputovali u komšiluk.

"Rvački savez Srbije je omogućio da sve protekne u najboljem redu. Bazični deo priprema, koji je najbitniji segment, odrađen je na najbolji mogući način. Svi momci su zaista dali sve od sebe, treniralo se izuzetno jako u vrunskim uslovima u španskom olimpijskom centru u Siera Nevadi, a u Zrenjaninu je fokus bio na klasičnim rvačkim treninzima“, istakao je Vojislav Trajković, jedan od trenera u stručno štabu reprezentacije.

MN Press

Vojislav Trajković

 

Ovaj turnir u Zagrebu biće odlična provera i sjajna prilika da se vidi gde se naši rvači nalaze u ovom trenutku i u kakvoj formi su pred nastavk sezone.

"Svakako, naši reprezentativci još nisu dostigli optimalnu takmičarsku formu koju tempiramo za Evropsko prvenstvo, koje se održava od 12. februara u Bukureštu i prvi kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre koji je na programu u aprilu", rekao je Trajković.

Prema rečima Trajkovića, rvačka reprezentacija Srbije po završetku turnira u Zagrebu putuje u Poreč, gde će učestvovati na međunarodnom trening kampu u kome će biti više od 250 najboljih rvača Evrope.