Vesti iz borilačkih veština

Očekujemo da bokserke obezbede još neku olimpijsku vizu: Predsednik BSS veruje u rad reprezentacije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.01.2024 14:20
noks Tanjug/Tanjug video
noks

Ženska bokserska reprezentacija Srbije započela je okupljanje pred bazične pripreme koje će se održati u prvom delu u Zvorniku, dok će ekipa od 15. januara boraviti na Zlatiboru.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS), Nenad Borovčanin danas je obišao bazu ženske reprezentacije Srbije u Zvorniku.

"Ženska bokserska reprezantacija Srbije počela je u Zvorniku pripreme za sezonu koja pred nama. Jedna ekipa ide na 'Kup nacija' u Sombor, dok druga ide na jedan od najvećih svetskih turnira u Bugarsku, zatim u Italiju na trening kamp i na kvalifikacioni turnir, te se nadamo da će neka od naših devojaka iz ove sale za Srbiju izvojevati licencu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon toga, ove pripreme će im pomoći za Evropsko prvenstvo u Beogradu, koje će se održati od 15. do 29. aprila“, rekao je Borovčanin, a preneo Tanjug.

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Mirko Ždralo ističe da će u narednoj godini centar svetskog i Evropskog boksa definitivno biti Pariz i Beograd.

“Postavili smo jasne ciljeve za narednu sezonu, deo naše reprezentacije će započeti bazične pripreme za par dana, trenutno se ekipa okuplja, dok se drugi deo ekipe priprema za 'Kup nacija' međunarodni turnir, koji se u Somboru održava od polovine ovog meseca", istakao je Ždralo i dodao da se 8. janura pridružuje i članica naše reprezentacije Natalija Šadrina, koja je već izborila licencu za Olimpijske igre i da se "svi zajedno radimo na tome da naš tim za Olimpijske igre bude još veći i snažniji nakon narednih kvalifikacija".

Gost kluba "Obilić TRB", grada Zvornika, Republike Srpske u narednih 10 dana je Patriša Mbata, bokserka koja živi i trenira u Londonu i nastupa za Olimpijski tim Nigerije.

"Izuzetno sam ponosan što postajemo svetska baza ženskog boksa, ono što radimo godinama sada prepoznaje čitav svet i Patriša je želela da  trenira sa nama", objasnio je Ždralo.