Vesti iz borilačkih veština

Željko Trajković dobio naslednika: Damir Šabić jednoglasno imenovan za novog predsednika Rvačkog saveza Srbije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.12.2023 10:42
Željko Trajković dobio naslednika: Damir Šabić jednoglasno imenovan za novog predsednika Rvačkog saveza Srbije MN Press

Rvački savez Srbije objavio je da je na vanrednoj izbornoj Skupštini, za prvog čoveka Rvačkog saveza Srbije jednoglasno izabran Damir Šabić, dosadašnji predsednik Rvačkog kluba Spartak.

Šabić je na čelu Saveza nasledio Željka Trajkovića, koji je tu funkciju napustio nakon što je imenovan za pomoćnika ministra sporta u Vladi Republike Srbije.

Na vanrednoj izbornoj skupštini, takođe jednoglasno, za predsednika Skupštine reizabran je Zoltan Balint koji je i u prethodnom periodu uspešno obavljao tu funkciju, dok je za predsednika Nadzornog odbora imenovan Dejan Rajić.

"Veoma sam srećan što sam jednoglasno izabran za predsednika Saveza. To je zaista velika čast. Maksimalno ću se truditi da Rvački savez Srbije zadrži kurs koji je imao kako bismo i u budućnosti nastavili da idemo stazom uspeha", istakao je Šabić i dodao da će apsolutni prioritet i fokus u radu cele rvačke organizacije u narednom periodu biti usmeren na predstojeće Olimpijske igre:

"Takođe, veliku pažnju posvetićemo našem podmlatku jer imamo generaciju izuzetno talentovanih rvača koji uz predan i stručan rad mogu da nastave seriju naših vrhunskih rezultata na velikim takmičenjima".