Vesti iz borilačkih veština

Džejlan Toskić i Sara Ćirković iznad konkurencije: Izabrani najbolji učesnici pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.12.2023 15:28
Bokserske rukavice Guliver
Bokserske rukavice

Član Bokserskog kluba Novi Pazar, Džejlan Toskić, proglašen je za najboljeg boksera na pojedinačnom prvenstvu Srbije, pošto je u finalu u velter kategoriji (66 kg) savladao Sejdija Nazifa iz Sombora 5:0, saopštio je danas Bokserski savez Srbije. Toskiću je pehar uručio legendarni srpski bokser Mirko Puzović.

Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za omladince i seniore (žene i muškarci) održano je u hali Doguš u Novom Pazaru. Na prvenstvu je učestvovao 121 takmičar (88 muškaraca i 33 žene) iz 45 klubova.

Domaćini šampionata Srbije u pojedinačnoj kategoriji bili su Bokserski savez Srbije, BK Novi Pazar i Grad Novi Pazar. Za najbolji i najborbeniji par kod muškaraca proglašeni su Zlatko Turković (BK NBG Blokovi) i Ahmed Mavrić (BK Novi Pazar), koji su odmerili snage u finalu u poluteškoj kategoriji (do 80 kg).

Pehare su im uručili Fazlija Šaćirović i Bebica Župljanin. Za najboljeg tehničara proglašen je član Goše Momčilo Janjić, koji je u poluvelter kategoriji (do 63.5 kg) savladao Nikolu Lazarevića iz Naisusa odlukom sudija 5:0.

U konkurenciji bokserki lentu najbolje na Prvenstvu Srbije ponela je reprezentativka Srbije Sara Ćirković (BK Obilić), koja je u bantam kategoriji (do 54 kg) savladala Kristinu Marković (BK Despot) prekidom u prvoj rundi. Sari Ćirković je pehar uručio Idriz Hrnjak.

Najborbeniji par čine Aleksandra Rapajić (BK Petrovgrad) i Nikolina Gajić (BK NBG Blokovi) u srednjoj kategoriji (do 75 kg), a pehare im je uručio Izet Lukač.

Najbolja tehničarka je Saida Bukvić (BK Novi Pazar), koja je u kategoriji muva (do 52 kg) pobedila Jasminu Nađ (BK Ultimejt fajter), a pehar joj je uručio dr Demin Jurić.

Kod omladinki pehar namenjen najboljoj bokserki pripao je Dragani Jovanović (BK Sombor), koja je kategoriji do 52 kg savladala Anđeliju Kovčić (BK Voždovac).

Najborbeniji par čine u muva lakoj kategoriji (do 50 kg) Nikolina Džida (BK Voždovac) i Sara Mitić (BK Čačak), koja je proglašena za najbolju tehničarku.

U konkurenciji omladinaca za najboljeg boksera proglašen je Marko Pižurica (BK Spartak), koji je u poluteškoj kategoriji (do 80 kg) savladao Srđana Teofilovića (BK Obilić) 5:0.

Najborbeniji par su Admir Kamešničanin (BK Novi Pazar) i Luka Mihailović (BK PMP) u pero kategoriji (do 75 kg). Najbolji tehničar je Filip Džida (BK Voždovac), koji je u poluvelter kategoriji (do 63.5 kg) salvadao Hristofera Dimitrova (BK Pinki).