Vesti iz borilačkih veština

Prvenstvo Srbije u boksu: Blokovi najuspešnija seniorska ekipa u Novom Pazaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.12.2023 21:52
boks BSS
boks

Na pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu za omladince i seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji, koje je održano u Novom Pazaru, a okupilo je boksere i bokserke iz 45 klubova, najuspešniji u seniorskoj konkurenciji bili su novobeogradski Blokovi.

Blokovi su bili daleko najbolja ekipa u konkurenciji žena, četiri bokserke su nastupile u Novom Pazaru, a osvojile su tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Više se nije moglo jer su u poluvelter kategoriji u finalu boksovale Jelena Janićijević i Anastasija Nikolovski. Iskusnija, dvostruka evropska profi šampionka, Jelena Janićijević, slavila je na poene.

U kategoriji do 66 kilograma, velter, Milena Matović je prekidom u finalu savladala Tijanu Milošević iz Vukova sa Drine.

Zlato je za Blokove osvojila i Nikolina Gajić. Ona je u finalu u srednjoj kategoriji bila bolja od Zrenjaninke Aleksandre Rapajić, na poene.

U konkurenciji muškaraca trojica boksera novobeogradskog kluba osvojili su jedno zlato i dva srebra.

Novi prvak Srbije je Dušan Veletić. Jedan od najboljih boksera u superteškoj kategoriji je prekidom u prvoj rundi bio bolji od Nikole Ćirkovića.

U finalu su boksovali i Aleksa Marković, koji je u kruzeru, do 86 kilograma, izbubio od Bojana Stanojlovića iz Sombora, kao i Zlatko Turković od koga je u finalu poluteške, do 80 kilograma, uspešniji bio Pazarac Ahmed Mavrić.

"Zahvalan sam bokserima i bokserkama koji su imali poverenja u mene i Blokove. Uprkos svim preprekama, nastavili smo sa vrhunskim rezultatima u kontinuitetu. Pokazali smo šta znači ozbiljan timski rad i da smo jedan od najboljih klubova u Srbiji," kaže Stefan Hubert, glavni trener Blokova.

Pored reprezentativaca i reprezentativki, od kojih se deo pojavio na šampionatu u Novom Pazaru, koji su odlično organizovali Bokserski savez Srbije i Novi Pazar, predstavio se i veliki broj talentovanih boksera i bokserki koji su imali priliku da se nametnu selektorima za takmičenja koja slede 2024. godine.

Finalne mečeve prenosila je televizija Arena Fight.