Vesti iz borilačkih veština

Srpske bokserke otputovale na SP u Indiju: Ćirković i Janićijević u borbi za medalju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 12:50
Srpske bokserke otputovale na SP u Indiju: Ćirković i Janićijević u borbi za medalju BSS

Ženska bokserka reprezentacija Srbije otputovala je u Indiju, gde će od 15. do 26. marta, učestvovati na Svetskom prvenstvu. Srbiju će na šampionatu predstavljati sedam bokserki, a najveći aduti za osvajanje medalje su juniorska šampionka sveta Sara Ćirković i Jelena Janićijević, bronzana sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope, prva Srpkinja sa medaljom na velikim takmičenjima.

Boje Srbije braniće i Jelena Zekić, Natalija Šadrina, Nikolina Gajić, Milena Matović i Snežana Šiljković.

"Od ove godine sam seniorka, počela sam sa najjačim turnirom Strandžat u Bugarskoj, gde sam osvojila bronzanu medalju. Izgubila sam od predstavnice Francuske, podeljenom odlukom sudija, ali misilm da sam mogla više i nadam se da ću to pokazati na Svetskom prvenstvu. Spremna sam i nadam se borbi za medalju", rekla je Tanjugu uoči puta Sara Ćirković.

Njen trener Mirko Ždralo ističe da se prelaskom na seniorski nivo ambicije ne manjaju.

"Mi uvek idemo sa najvećim ciljevima, nikome nećemo prepuštati ulogu favorita. Konkurencija je jaka, vraćaju se i Ruskinje, koje su na turniru u Maroku pokazale da su u sjajnoj formi, ali verujemo da Sara može do medalje, nadamo se i zlatne", rekao je Ždralo i dodao da je deo tima već u Indiji u trening kampu, a ostale devojke se priključuju, kako bi se što bolje aklimatizovale i iskoristile priliku za sparing mečeve."
 

BSS

 

 

Bronzana sa Evropskog šampionata Jelena Janićijević zbog poslovnih obaveza, kako bi dobila slobodne dana za odlazak na šampionat sveta, nije bila na poslednjem treningu pred put, ali njen trener Stefan Hubert rekao je da je u vrhunskoj formi i jedva čeka turnir u Nju Delhiju.

"Jelena je, što je najvažnije zdrava, trenirala je jako dobro, išli smo na sparing kampove u Hrvatskoj i Mađarskoj, u naletu smo, medalja je realna stvar. Mislim da smo je "već uzeli", samo da odemo po ono što nam pripada", rekao je Hubert.

Hubert je trener i Nikolini Gajić, koja se takođe nada dobrom rezultatu.

"U dobroj sam formi, radila sam sa trenerom Hubertom i spremna sam. Konkurencija je jaka, prijavljeno je preko 70 zemalja iz celog sveta, a radujem se i prvom odlasku u egzotičnu zemlju kao što je Indija. Nadam se da ćemo imati vremena i da posetimo Tadž Mahal", rekla je Gajić.

Ženski bokserski tim Srbije predvodi selektor Marko Tubić, a sem Ždrala i Huberta u stručnom štabu je i Belorus Bato-Munko Vankev.