Vesti iz borilačkih veština

Počinje SP za bokserke: Srbiju predstvalja sedam takmičarki

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2023 09:24
Počinje SP za bokserke: Srbiju predstvalja sedam takmičarki BSS

Svetsko prvenstvo u boksu za žene održava se u Nju Delhiju u Indiji u periodu između 15. i 26. marta 2023. godine, a boksersku reprezentaciju Srbije na ovom takmičenju čini sedam devojaka: Jelena Janićijević, Sara Ćirković, Jelena Zekić, Natalija Šadrina, Nikolina Gajić, Milena Matović i Snežana Šiljković.

Sve one su još pre nedelju dana otputovale u Indiju, a najveći aduti za osvajanje medalje su juniorska šampionka sveta Sara Ćirković i Jelena Janićijević, bronzana sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope, prva Srpkinja sa medaljom na velikim takmičenjima.

"Od ove godine sam seniorka, počela sam sa najjačim turnirom Strandžat u Bugarskoj, gde sam osvojila bronzanu medalju. Izgubila sam od predstavnice Francuske, podeljenom odlukom sudija, ali misilm da sam mogla više i nadam se da ću to pokazati na Svetskom prvenstvu. Spremna sam i nadam se borbi za medalju", rekla je Tanjugu uoči puta Sara Ćirković.

Bronzana sa Evropskog šampionata Jelena Janićijević zbog poslovnih obaveza, kako bi dobila slobodne dana za odlazak na šampionat sveta, nije bila na poslednjem treningu pred put, ali njen trener Stefan Hubert rekao je da je u vrhunskoj formi i jedva čeka turnir u Nju Delhiju.

"Jelena je, što je najvažnije zdrava, trenirala je jako dobro, išli smo na sparing kampove u Hrvatskoj i Mađarskoj, u naletu smo, medalja je realna stvar. Mislim da smo je "već uzeli", samo da odemo po ono što nam pripada", rekao je tada Hubert.

Ženski bokserski tim Srbije predvodi selektor Marko Tubić, a sem Ždrala i Huberta u stručnom štabu je i Belorus Bato-Munko Vankev.