Vesti iz borilačkih veština

Evropsko prvenstvo za kadete: Srpski tekvondisti osvojili osam medalja, od toga tri zlatne

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.10.2023 08:59
Evropsko prvenstvo za kadete: Srpski tekvondisti osvojili  osam medalja, od toga tri zlatne Tekvondo Asocijacija Srbije (TAS)

Mladi srpski tekvondisti osvojili su osam medalja na Evropskom prvenstvu za kadete i pionire koje je održano u beogradskoj hali sportova "Ranko Žeravica", saopštila je Tekvondo asocijacija Srbije (TAS). Mladi srpski tekvondisti su osvojili tri zlatne medalje, dva srebro i tri bronzana odličja.

Zlatne medalje osvojili su Zorana Veljković u kategoriji do 172 cm, Vanja Rankov u kategoriji do 176 cm i Teodora Jerković u kategoriji preko 176 cm.

Srebra su pripala: Teodori Jovanović u kategoriji do 172 cm i Sanji Brkić u kategoriji do 160 cm, a bronzane medalje osvojili su Maša Caran u kategoriji do 148 cm, Marko Stefanov u kategoriji do 156 cm i Sergej Ivanović u kategoriji do 172 cm.

"U ekipnom plasmanu, naša reprezentacija je zauzela drugo mesto, dok su naši mladi tekvondisti u ženskoj konkurenciji zauzeli prvo mesto", navode iz Tekvondo asocijacije Srbije.

Evropko prvenstvo je okupilo više od 750 mladih takmičara iz 41. evropske zemlje i potvrdilo da je srpski tekvondo u samom evrpskom vrhu.

"Postigli smo nešto izvanredno i treba da budemo ponosni.  Naša odgovornost kao domaćina je bila ogromna, ali smo uspeli da prevaziđemo sopstvena očekivanja. Organizacija takmičenja je bila besprekorna. Pratili smo najviše evropske standarde, a povratne informacije od takmičara, trenera, roditelja i saradnika su izuzetno pozitivne. Svi su nam dali najviše ocene za organizaciju, a čest komentar je da je ovo najbolje održano evropsko prvenstvo do sada", izjavio je generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije, Miroslav Krklješ i zahvalio svim saradnicima i volonterima koji su podržali ovo takmičenje.

TAS je potpisala ugovor sa Evropskom tekvondo Unijom o organizaciji Evropskog seniorskog prvenstva, koje će biti održano sledeće godine od devetog do 11. maja u prostoru Beogradskog sajma.

"Sa zadovoljstvom ističemo da je Evropska tekvondo Unija prepoznala Srbiju kao sigurnog i pouzdanog partnera za održavanje ovog takmičenja", kazao je generalni sekretar Evropske tekvondo Unije Antonio Barbarino i istakao da se raduje povratku u Beograd i nastavku uspešne saradnje sa TAS.