Vesti iz borilačkih veština

Mirončikov osvojio zlato, Memić i Babić bronzu: Uspeh srpskih boksera na Evrokupu u Budvi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2023 10:37
Mirončikov osvojio zlato, Memić i Babić bronzu: Uspeh srpskih boksera na Evrokupu u Budvi BSS

Srpski bokser, Vladimir Mirončikov osvojio je zlatnu medalju na Evrokupu održanom u Budvi, a bronzane medalje su na istom takmičenju osvojili i Almir Memić i Vladan Babić.

Na premijernom i jedinstvenom takmičenju, EUBC Elite Evro kupu koje se održavalo od 8. do 15. oktobra u Budvi i okupilo 30 zemalja sveta, selekcija Srbije je osvojila tri odličja i imala izuzetno zapažen nastup.

Mušku boks selekciju Srbiju na Evrokupa u Budvi predstavljali su: Vahid Abasov - 67 kg, Almir Memić - 75 kg, Vladimir Mirončikov - 80 kg, Vladan Babic - 92+ kg, Pavel Fedorov - 63,5 kg. Bokseri su bili predvođeni trenerom Bolatom Nijazimebtovim i selektorom seniorske reprezentacije Milanom Piperskim.

U kategoriji do 80 kg Mirončikov na startu takmičenja savladao je Grka Mihaila Tsamalidisa, za plasman u polufinale borio se protiv Italijana Salvatorea Kavaralja, u polufinalu eliminisao je predstavnika Crne Gore Petra Marčića, dok je u finalu deklasirao Slovaka Andreja Semeza.

Mirončikov je posle ubedljive pobede i osvajanja zlata u srcu turističke metropole Crne Gore zapevao srpsku himnu na pobedničkom postolju.

"Srbija je u mom srcu i na svakom takmičenju svim snagama i maksimalnom motivacijom borim se za medalju. Ovaj put bio sam na visini zadatka i takmičenje završio na pobedničkom postolju što me posebno raduje jer sam mogao da pevam himnu 'Bože pravde'. Idemo dalje, naredno takmičenje je 'Zlatna rukavica' u Čačku, gde takođe imam najviše moguće ambicije", rekao je Mirončikov posle trijumfa u Budvi.

Nagradni fond za boksere prvog Evrokupa u boksu za seniore iznosio je čak 455.000 evra. Bronzana medalja iznosila je 5.000 evra, srebro 10.000 i zlato 15.000 evra.

Novčane nagrade su najveće do sad od svih evropskih takmičenja, što je i rezultiralo visokim odzivom reprezentacija i najkvalitetnijih boksera u svim kategorijama u Evropi.