Vesti iz borilačkih veština

Mate Nemeš je 44. srpski olimpijac u Parizu: Svetska bronza i za Tibulova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2023 19:05
Mate Nemeš je 44. srpski olimpijac u Parizu: Svetska bronza i za Tibulova MN Press

Još dve medalje!

Srbija je osvojila i petu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju. Bronzano odličje pripalo je Mate Nemešu, kome je treće mesto u kategoriji do 67 kilograma donelo i siguran nastup na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, odnosno prvu normu za Srbiju u grčko-rimskim stilom.

Nemeš, inače svetski prvak iz 2022. i evropski iz Varšave 2023, osvojio svoju treću medalju na svetskim prvenstvima, pošto je i u Nur-Sultanu 2019. bio treći. U borbi za medalju i plasman na Olimpijske igre pobedio je Kirgistanca Amantura Ismailova i to tako što je poslednji osvojio poen. Posle šest minuta bilo je 3:3. Ismailov je prvu rundu dobio 3:0, ali je Mate odlično radio u drugoj, uspeo da poentira i da stekne neophodnu prednost za trijumf.

 

 

Pored tridesetogodišnjeg Nemeša, olimpijske norme na Svetskom prvenstvu ostvarili su još svetski prvak Stevan Mićić u kategoriji do 57 kilograma, kao i Hetig Cabalov u kategoriji do 74 kilograma.

U neolimpijskim disciplinama bronzane medalje za Srbiju osvojili su još Ali Arslan i Georgij Tibilov.

Tibilovu je pripala bronzana medalja u kategoriji do 63 kilograma u grčkom-rimskom stilu. On je meču za bronzanu medalju pobedio Hracju Pogosjana iz Jermenije rezultatom 4:0.