Vesti iz borilačkih veština

Ali Arsalan treći na svetu: Iranac doneo novu medalju srpskom rvanju na takmičenju u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2023 19:10
Ali Arsalan treći na svetu: Iranac doneo novu medalju srpskom rvanju na takmičenju u Beogradu Rvački Savez Srbije

Nižu se lepe vesti za srpsko rvanje, ali i sport uopšte, sa Svetskog prvesntva u Beogradu. Posle Stevana Mićića i Hetika Cabolova, osvajača medalja u rvanju slobodnim stilom, odličje je doneo i Ali Arsalan. Od večeras treći na planeti u rvanju grčko-rimskim stilom.

On se na pobedničko postolje popeo u kategoriji do 72 kilograma, tako što je u odlučujućoj borbi bio bolji od Šinga Harade iz Japana. Malo je reći bolji, pošto rivalu nije ostavio nijeda bod - 9:0. 

 

 

Arsalan je bez šanse da se bori za zlato ostao u četvrtfinalu, gde je izgubio od Mađara Roberta Friča, koji se kasnije okitio srebrom. Mađar je na taj način „povukao“ srpskog reprezentativca u repasaž, gde je prvo pobedio Jamola Jumabaeva iz Uzbekistana sa 12:3, a onda i Japanca Haradu.

Rvački Savez Srbije

 

Nekada iranski rvač nastupa za reprezentaciju Srbiju od prošle godine i već je stigao da uzme tri medalje za novu selekciju.

Arsalan je 2022. godine bio šampion na Svetskom prvenstvu u našoj prestonici, a na Evropskom prvenstvu održanom u Budimpešti završio je na trećem mestu.