WTA

Elena Ribakina zbog povrede napustila Rim, njena odmena predala meč drugog kola Mastersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2024 18:50
Elena Ribakina, kazahstanska teniserka, povukla se sa rimskog Mastersa Guliver/AP Photo/Manu Fernandez
Elena Ribakina, kazahstanska teniserka, povukla se sa rimskog Mastersa

Petak je doneo zanimljiva događanja u ženskom delu singla na Mastersu u Rimu, pošto su dve teniserke "otpale" iz jednog meča. Prvo je Elena Ribakina zbog bolesti odustala od duela drugog kola, a onda je i odmena osvajačice prošlogodišnjeg trofeja na pomenutoj šljaci, Oušan Dodin, prepustila pobedu Irini Kameliji Begu. 

Razlog povlačenja trofejne Kazahstanke je viša sila, jer se razbolela usred turnira serije 1.000 i nije stigla da se oporavi do sledećeg susreta, pa je morala da odustane od odbrane trona na Otvorenom prvenstvu Italije. 

"Nažalost, ne osećam se dovoljno dobro da bih se takmičila. Imam sjajne uspomene na nastup prošle godine i radovala sam se prilici da branim titulu", rekla je Ribakina.

 

 

Ribakina je prošlog proleća prvi put u sjajnoj karijeri podigla šampionski trofej u prestonici Italije, tako što je u finalu povela u setovima (6:4), a onda joj se rivalka predala posle prvog izgubljenog gema. 

"Rim je posebno mesto za mene i zaista se radujem povratku ovde sledeće godine kako bih ponovo pokušala da osvojim titulu i da igram pred sjajnom italijanskom publikom", dodala je Ribakina. 

Da stvar bude neverovatnija, "naslednica" četvrtoplasirane na WTA listi bila je takođe prinuđena da odustane od borbe. Francuskinja (73) je to učinila posle 2:5 u prvom setu, u kom je napravila jedan brejk a Begu dva više.