Novak Djoković

Tajli: Planiram da Nadala naredne godine vidim u Melburnu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.01.2024 15:07
Rafael Nadal mora da preskoči Australijan open Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard
Rafael Nadal mora da preskoči Australijan open

Rafael Nadal odustao je zbog povrede od Australijan opena što je ražalostilo sve poklonike tenisa. Španac se vratio na teren posle skoro godinu dana pauze na turniru u Brizbejnu gde je eliminisan u četvrtfinalu od Džordana Tompsona, ali povreda mišića ga je ponovo vratila u ambulantu.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli izjavio je danas da bi voleo da vidi španskog tenisera Rafaela Nadala naredne godine u Melburnu, prenosi Dejli mejl.

"Apsolutno planiram da ga vidim sledeće godine. Planiram da ga vidim večeras, kao što uvek činimo pre nego što napusti grad u narednim danima. Postaviću mu isto pitanje. Nema sumnje da je Rafa tip igrača koji će igrati sve dok je u formi i zdrav", rekao je direktor Australijan opena.

Nadal je trijumfovao na Australijan openu 2019. i 2022. godine.

"Naravno da bismo voleli da se vrati u Melburn, pod bilo kojim okolnostima, da li da igra ili šta god... Pružićemo mu svaku priliku da se vrati i igra", naveo je Tajli.

 

 

Australijan open je na programu od 14. do 28. januara, Novak Đoković brani krunu, mada je i on obnovio povredu zgloba na ruci i preskočio tunrir u Adelajdu i Brizbejnu. Biće svetski broj jedan, koji je danas započćeo 407. nedleju na čelu ATP liste, spreman za napad na jubilarnu 11. krunu u Melburnu i 25. Grend Slem.