Vesti iz ostalih sportova

U SD Crvena zvezda ponosno ističu: Ovo je naše proleće

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 22:20
Milan Vujko i Sandra Sremčević sa rukometašicama i fudbalerkama Crvene zvezde SD Crvena zvezda
Milan Vujko i Sandra Sremčević sa rukometašicama i fudbalerkama Crvene zvezde

Članovi porodice SD Crvena zvezda ove sezone su ostvarili izuzetne rezultate, a čak sedam klubova osvojilo je prva mesta pred početak plej-ofa u svojim takmičenjima, a to su učinili: fudbaleri, košarkaši, rukometašice, odbojkaši, fudbalerke, hokejaši i vaterpolistkinje.

Današnjoj konferenciji za medije prisustvovali su predstavnici ženskog rukometnog kluba, Milan Vujko, predsednik Upravnog odbora i rukometašica Leposava Glušica, ženskog fudbalskog kluba, Sandra Sremčević, predsednica Upravnog odbora i fudbalerka Tijana Đorđević i ženskog vaterpolo kluba, Dragana Ivković, predsednica Upravnog odbora i prvi trener, kao i vaterpolistkinja Hristina Ilić, a predstavnike klubova pozdravio je Zoran Avramović, generalni sekretar SD Crvena zvezda.

Rukometašice Crvene zvezde su do 1. mesta na tabeli došle pobedom protiv Jagodine, prošlogodišnjeg šampiona.

"Sam početak priprema u Crvenoj zvezdi je bio jako naporan, ali smo svojim radom i trudom ispunile sva očekivanja trenera i stručnog štaba koji su ukazali poverenje svim devojkama koje su došle u Zvezdu, kao onima koje su već bile u klubu. Sav trud i energija koje ulažu ekipa Crvene zvezde i njen stručni štab na treninzima se prenosi i na teren i samim tim i dolaze te pobede", rekla je Leposava Glušica, rukometašica Crvene zvezde. 

Crveno-bele rukometašice su ove sezone osvojile Kup Srbije, prvi trofej u istoriji kluba.

"Osvajanja trofeja je veliki ponos i svaka devojka je imala svoj doprinos na terenu kako bi se Kup osvojio, tako da se nadam da će i svaka od nas dati svoj maksimum kako bismo osvojiti duplu krunu i ispisali istoriju Crvene zvezde",  zaključila je Glušica.

SD Crvena zvezda

 

 

Crveno-bele nakon osvajanja prvog trofeja u istoriji kluba – Kupa Srbije, sa velikim ambicijama ulaze u plej-of gde ih u polufinalu očekuje ekipa Medicinara.

" Zahvaljujem se svima koji su došli da podrže crveno-belu porodicu. Moram da kažem da je fantastičan osećaj pisati istoriju. Mi smo uspeli u ovoj sezoni da prvi put osvojimo trofej Kupa i da ga donesemo u Beograd posle 21 godine. To je bio još jedan dodatni motiv da igramo još jače i bolje. Moramo da ih podržimo do kraja ove sezone. One same očekuju da pobede, baš kao i svi mi ostali, pošto su sve to devojke pobedničkog mentaliteta i duha i mnogo rade. Jedna od osnovnih rečenica koje stalno govorim je da „sreća se ne dobija, sreća se zaslužuje“. One vredno i puno rade, potpuno su posvećene sportu, žive i udišu rukomet, hrane se kako treba, tako da sam siguran da na terenu neće izostati njihov maksimalni doprinos", rekao je Milan Vujko, predsednik UO ŽRK Crvena zvezda. 

Prvi meč je na programu u nedelju 21. aprila od 18 časova u dvorani na Banjici.

"Verujem da će Zvezdaša svakako biti na tribinama. Sa Medicinarom smo već igrali. Poslednju utakmicu koju smo igrali dobili smo devet razlike, nećemo se opustiti. Svakog protivnika gledamo kao novi izazov. Maksimalno ulazimo u svaki meč i nadam se da ćemo i ovog puta izvojevati pobedu kao i prethodni put",  istakao je Milan Vujko, predsednik UO ŽRK Crvena zvezda.

 

 

Fudbalerke Crvene zvezde su ligaški deo takmičenja u Superligi Srbije završile na 1. mestu sa maksimalnim učinkom i svih 14 pobeda. One su u sredu su savladali Vojvodinu i plasirali se u polufinale Kupa Srbije.

" Rutinski su došle do polufinala Kupa, pobedom od 6:0. Bili su jako teški uslovi, kiša, nevreme, ali su one profesionalno odradile sve i mogu vam reći da su po nekim podacima naših trenera pretrčale možda čak i više nego neki muškarci. Jako volim fudbal kao fudbal i ne volim da delim na ženski i na muški. Fudbal koji igraju devojke je za sada još uvek kreativniji i nije toliko u toj mašineriji novca i svega toga, tako da još uvek je ženski fudbal jedna ljubav i samim tim je mnogo kreativniji nego u muškom u kom preovladava brzina i snaga. Mislim da imate šta da vidite ako dođete na utakmice Ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda", zaključila je Sandra Sremčević, predsednica UO ŽFK Crvena zvezda.