Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Srbije na TV Arena sport: Trijumf protiv Amerike za četvrtfinale i plasman na OI

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

09.02.2024 09:30
Vaterpolisti Srbije Tanjug/FOTO HINA/ DAMIR SENČAR
Vaterpolisti Srbije

Vaterpolisti Srbije će igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama od 15.30 (TV Arena 2 Premium) u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Dohi. Pobeda u ovom duelu bi donela mnogo "delfinima", dok poraz možda i ne bi bio toliko bolan.

U slučaju da izabranici Uroše Stevanovića budu neuspešni danas, priliku za "popravni" će imati u osmini finala gde će najverovatnije igrati sa reprezentacijom Rumunije koju se nedavno savladali na Evropskom prvestvu. Ipak, to nije put kojim idu šampioni, te to ne bi trebalo da interesuje srpske vaterpoliste.

Japan i Crna Gora su ubedljivo savladani i arhivirani. Sada su sve misli usmerene ka poslednjem meču u grupnoj fazi sa reprezentacijom koju vodi srpski stručnjak, Dejan Udovičić.

"Potpuno smo koncentrisani na taj meč. Želimo da ponovimo igru iz duela sa Crnom Gorom. Neće biti lako. Amerikanci imaju veliki broj kvalitetnih igrača u evropskim klubovima koji mogu da budu nezgodan protivnik. Pomenući Haloka, Hopera, Irvinga, Dauba, Holanda...", izjavio je Nemanja Ubović.

Srpski centar se na kratko osvrnuo na duel sa Crnom Gorom u kom je naša reprezentacija slavila na izuzetno dominantan način.

"Baš smo zadovoljni igrom. Ispoštovali smo dogovor, bili u odbrani agresivni od prvog do poslednjem trenutka. U napadu smo bili mirni, strpljivi, čekali pravu priliku.Sve je bilo kako smo želeli i rezultat toga je visoka pobeda protiv jakog rivala kao što je Crna Gora", rekao je Ubović.

Na Svetkim prvenstvima Srbija i SAD su igrali samo tri puta. U Kazanju je 2015. u četvrtfinalu Srbija pobedila 12:7 iako je protivnik pružio žestok otpor. Sledeća dva duela su bila na prvenstvu u Budimpešti 2022, u grupi je bilo 17:13, u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta 13:10 za Srbiju. Znala je Amerika na pripremama često da savlada našu reprezentaciju a jednom i u polufinalu OI u Pekingu.

"Poznajemo ih, igrali smo u četvrtfinalu Svetskog kupa prošle godine. Držali smo igru pod kontrolom tri četvrtine ali smo u poslednjoj pali, napravili su preokret i pobedili. Zbog toga moramo da budemo oprezni", zaključio je Ubović.

Svetsko prvenstvo, treće kolo

grupa C

Crna Gora - Japan 13:11 

Srbija - Sjedinjene Američke Države 15.30 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore