Vesti iz košarke

Nikola Kalinić: Olimpijakos nas je "ubio"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.05.2024 15:41
Nikola Kalinić MN Press
Nikola Kalinić

Košarkaš Barselone Nikola Kalinić rekao je posle debakla u četvrtom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige i poraza od 34 razlike (58:92) da ih je Olimpijakos fizički "ubio" na terenu i istakao da ekipa sad želi da iskoristi prednost domaćeg terena za koje se borila tokom regularnog toka sezone.

"Fizički su nas 'ubili' na terenu. Želeli su mnogo više pobedu od nas. Koristili su energiju sa tribina i 'ubili' nas", rekao je bivši reprezentativac Srbije posle meča za portal "Eurohoops". 

Rezultat u seriji je 2:2 i odluka će pasti u sredu 8. maja od 21 čas, u "Blaugrani", dvorani gde je Barselona domaćin. 

"I dalje mislim da smo bolji tim. Cele sezone smo radili da bi stekli prednost domaćeg terena u odlučujućoj utakmici. Imamo prednost i želimo da je iskoristimo pred našim navijačima. Mnogo je lakše kad mečeve odluke igrate pred svojim navijačima, pripremićemo se fizički i psihički i ići ćemo na pobedu", zaključio je Kalinić.

Pobednik meča Barselona - Olimpijakos će na Fajnal foru u Berlinu 24. maja u poufinalu igrati protiv Reala. U drugom polufinalu igraće pobednici duela Panatinaikos - Makabi (2:2) i Monako - Feberbahče (1:2).