NBA

Nikola Jokić pred vratima Kuće slavnih: Redži Miler hvali srpskog asa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 19:03
Centar Denvera Nikola Jokić tokom NBA utakmice Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Centar Denvera Nikola Jokić tokom NBA utakmice

Legendarni košarkaš Indijane Redži Miler, rekao je da će se Nikola Jokić naći u najužoj konkurenciji najboljih centara svih vremena ukoliko ove sezone osvoji titulu. Jedan od najvećih šutera svih vremena gotovao je u emisiji kod poznatog američkog novinara Dena Petrika, gde se osvrnuo na nezaobilaznu temu budućeg MVP-a, a time i Nikole Jokića.

Titulu najkorisnijeg igrača lige, centar Denver Nagetsa osvajao je dva puta, dok je trofej MVP finala poneo samo jednom. 

"Ako dobije treće priznanje u četiri godine i očigledno ako uzme šampionat, verovatno će onda dobiti i nagradu za MVP-a finala. On je pred sasvim drugim vratima što se tiče Kuće slavnih i priče o najvećim igračima, jer  ga vidimo u tom smislu malo drugačije. U smislu centara, on je na toj užoj listi", rekao je Miler.

 

 

Tu su već velika imena...

"Imate tu Vilta Čemberlena Šakila O'Nila, Karima Abdul-Džabara, Hakima Olajdžuvona i možda tu možete da stavite i Mozesa Melouna. Ali Jokić će biti na toj užoj listi ako osvoji još jednu titulu, bude MVP finala i MVP regularno u sezoni. To bi bilo tri u četiri godine", jasan je bio olimpijski i svetski šampion.

Dotakao se i poređenja Majkl Džordana i Entonija Edvardsa.

"Majkl Džordan je jedinstven. I razumem da smo svi fascinirani i da pokušavamo da nađemo sledećeg Džordana. Pokušavali smo to sa Kobijem, Vinsom Karterom, Dvejnom Vejdom. Rekavši sve to, ne vidim neku korelaciju između Edvardsa i Majkla Džordana", zaključio je Redži Miler.

Redži Miler bivši je NBA košarkaš i 11. pik sa drafta, koji je celu 18-godišnju karijeru proveo u Indijani. Pet puta izabran je za Ol-star igrača, dok je tri puta bio uvršten u idealni tim NBA lige.

Šampionski prsten nikada nije osvojio.